Quantcast

Ζουν ανάμεσά μας: Κόσμος πίστεψε και κοινοποίησε στο Facebook το ψεύτικο κείμενο για την προστασία δεδομένων

Όταν πατούσατε Συμφωνώ και Αποδέχομαι τους όρους χρήσης ήταν καλά;

LUBEN CREW

1 Ιουλίου 2016

 

Θραύση έκανε το καινούριο στατους τεστ νοημοσύνης στο facebook στο οποίο όποιος αναρτά τη δήθεν διακήρυξη προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι στάνταρ ηλίθιος ενώ όποιος δεν το ποστάρει μπορεί και να μην είναι.

fb

Ένας-ένας πολλοί Έλληνες χρήστες του facebook άρχισαν να κοινοποιούν ένα κείμενο το οποίο υποτίθεται ότι θα προστατεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα απ’ τον Μαρκ Ζακερμπεργκ, ενώ η όλη φάση βρωμούσε απο χιλιόμετρα ότι επρόκειτο για hoax:

 

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 – 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου.

 

Λόγω επειδής το κείμενο φαίνεται να έχει συνταχθεί από τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού στα Αγγλικά και ύστερα να μεταφράστηκε στα Ελληνικά με Bing, είναι αρκετά εύκολο να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για απάτη. Eπίσης όταν φτιάχνατε το Facebook μια χαρά πατούσατε Agree με τους όρους χρήσης, τώρα όσο και να γκρινιάζετε δε γίνεται δουλειά.

Υποψιαζόμαστε ότι με αυτή την απάτη την πάτησαν όλοι όσοι είχαν φροντίσει πριν από μερικούς μήνες να ευχαριστήσουν τη Μάκ, όσοι ήθελαν κολασμένα να κερδίσουν σε κλήρωση μια κομπρεσσόρα, όσοι ανήκουν στο Παρεάκι.

 

Α, και αυτός.

13501992_1136345556422853_5327283911203624410_n (1)

 

Best of internet