Quantcast

Η Μicrosoft έδωσε 26,2 δισεκατομμύρια δολλάρια για να εξαγοράσει το LinkedIn

H μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στο χώρο των social media

LUBEN CREW

13 Ιουνίου 2016

 

H μεγαλύτερη ένωση τεχνολογικών κολοσσών του τελευταίου καιρού είναι από σήμερα η εξαγορά του LinkedIn από την Microsoft έναντι 26,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά του LinkedIn (του μεγαλύτερου site-social media για επαγγελματίες που λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα με προφίλ-βιογραφικά) δίνει προβάδισμα στη Microsoft στο πεδίο του διαδικτύου που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Αυτή η επένδυση της Microsoft ίσως αποδειχθεί ως έξυπνη κίνηση, μιας και ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται να έχει αποδεχθεί ότι όταν φτιάχνει δικό τους software πάει κατά διαόλου, οπότε πλέον έχει αρχίσει και τα αγοράζει έτοιμα.

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση της Microsoft με διαφορά. Η εξαγορά της Nokia το 2013 της είχε στοιχήσει 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η εξαγορά του Skype άγγιξε τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011.

Το LinkedIn ιδρύθηκε το 2002 και αναπτύχθηκε στο μεγαλύτερο social network με 105 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Όπως αναφέρει η Microsoft στο blog της:

Η ομάδα του LinkedIn εξελίχθηκε σε μια φανταστική επιχείρηση επικεντρωμένη στη διασύνδεση των επαγγελματιών ανα τον κόσμο. Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn αλλά και του Microsoft Office 365 και του Dynamics, μιας και θέλουμε να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο και κάθε οργάνωση στον πλανήτη.

Πάντως για να δώσουν 26.200.000.000.000 δολλάρια μάλλον σε κάτι προσδοκούν, πέραν του ιερού σκοπού της ενδυνάμωσης όλων των ατόμων και οργανισμών στον πλανήτη.

 

Best of internet