Quantcast

Ποτέ ξανά εξεταστική: Πλέον μπορείς να αγοράσεις πτυχίο από το Πακιστάν

Φανταστικά νέα για τον Θάνο Τζήμερο και όλους τους υπόλοιπους αιώνιους φοιτητές

Διονύσης Παππάς

25 Μαΐου 2015

Δε βλέπεις την ώρα να πάρεις το ρημαδοπτυχίο σου και να ανοίξεις τα φτερά σου στον επαγγελματικό κόσμο αλλά σε πιάνουν ψυχοσωματικά απλά και μόνο στο άκουσμα της λέξης “εξεταστική”; Θες χαρτί από μουράτο πανεπιστήμιο του εξωτερικού αλλά χωρίς να ρίξεις τη δουλειά που απαιτείται γι’αυτό; Θες τελοσπάντων ένα πτυχίο απλά για να μην ανήκεις πια στην ίδια πληθυσμιακή ομάδα με τον Θάνο Τζήμερο;

Στο background, τα βιβλία των μαθημάτων που χρωστάει

Στο background, τα βιβλία των μαθημάτων που χρωστάει

Η λύση έρχεται από το Πακιστάν: H Axact είναι μια εταιρία με έδρα το Καράτσι, που στα χαρτιά φτιάχνει και πουλάει software αλλά στην πραγματικότητα φτιάχνει και πουλάει ψευτικά πτυχία από ανύπαρκτα πανεπιστήμια με ονόματα που θυμίζουν πραγματικά πανεπιστήμια. Και βγάζει εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

Axact-diplomas2-550x324

Το ακαδημαϊκό αντίστοιχο της κάλτσας “Αbibas”

 

Tα τσακάλια τρέχουν έναν τεράστιο αριθμό από μουφο-site από servers στην Κύπρο και τη Λετονία και μέσα απ’το τηλεφωνικό τους κέντρο, σου πουλάνε πτυχίο για οποιοδήποτε πεδίο τραβάει η ψυχή σου. Κάποιοι απ’τους πελάτες τους ξερούν πολύ καλά τι αγοράζουν αλλά υπάρχουν και πολλά θύματα που νομίζουν ότι πληρώνουν για online μαθήματα που δεν ξεκινάνε ποτέ.

Ενίοτε το παίζουν και Αμερικάνοι πολιτικοί στο τηλέφωνο και πουλάνε ψευτικές διαπιστεύσεις του State Department με πλαστή υπογραφή του Tζον Κέρι.

18fakeempire-2-blog427

Γενικά βάζουν μεράκι σ’αυτό που κάνουν. Δες π.χ. αυτή η κυρία πόσο πιστευτά κάνει την Ηead of Department:

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, ορίστε μια δήλωση του Άλεν Έζελ, πρώην πράκτορα του FBI που ερευνούσε την υπόθεση:

Mάλλον είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχουμε δει ποτέ. Πρόκειται για μαγευτική απάτη.

Μη χάνεις άλλο χρόνο λοιπόν. Το μόνο που σε χωρίζει απ’το πτυχίο σου είναι ένα τηλεφώνημα με χρεώσεις Αμερικής και μερικές χιλιάδες ευρώ (με 4 χιλιάρικα παίρνεις και διδακτορικό).

(Πηγή: New York Times)

Best of internet