Quantcast

Ο ήχος μιας dial up παιγμένος 700% πιο αργά είναι κάτι το υπέροχο

Περαιτέρω αποδείξεις ότι το ιντερνετ σπρώχνει την νεολαία στα ναρκωτικά (και στο σατανά)

Eris Priestley

4 Φεβρουαρίου 2014

Μια εποχή καλύτερη από αυτή, έναν πολύ παλιό καιρό που πίναμε τα ρο, αγαπητέ αναγνώστη για να συνδεθείς στο ιντερνετς χρειαζόταν να πραγματοποιήσεις μια κλήση μέσω της τηλεφωνικής σου γραμμής για να ενεργοποιήσεις μια μυστηριώδη τελετουργία που θα καλέσει τα απομακρυσμένα κέντρα που σέρβιραν το ιντερνετ σε όλο τον κόσμο, να πείσεις τα περίεργα όντα που χειρίζονταν τα μηχανήματα στην άλλη γραμμή ότι είσαι ο Εκλεκτός και ότι μιλάς τη γλώσσα τους και σε αντάλλαγμα αυτά να σου προσφέρουν μερικά λεπτά για να κλέψεις κομμάτια μέσω του napster, να μπεις στο φανκλαμπ της ουσουρπαντόρα στο pathfinder και να κατεβάσεις τσοντοφωτογραφίες – μέχρι αυτή η ηδονή να διακοπεί από μια κλήση της φίλης της μάνας σου.

Τεχνικά μιλώντας, δεν έχουν αλλάξει τόσα πράγματα όσα φαντάζεται κάποιος απο τότε, αυτό ωστόσο που κάνει μια χειροπιαστή διαφορά είναι ότι τότε μπορούσες να ΑΚΟΥΣΕΙΣ μέσω των speaker σου τον ήχο του handshake. Της θρυλικής δηλαδή ηχητικής ακολουθίας της dial up που λειτουργούσε σαν μέθοδος αμοιβαίας επικύρωσης πρωτοκόλλων για να πραγματοποιηθεί μια σύνδεση. Όλοι, ακόμα και οι γεννηθέντες μετά την πτώση του τείχους, έχουν ακούσει αυτόν τον ήχο και ακόμα και αν δεν προκαλεί τόσα πια ρίγη συγκίνησης, σίγουρα παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ακόμα περισσότερο το ηχητικό βίντεο που ακολουθεί, όπου κάποιος έχει επεξεργαστεί το πασίγνωστο dial up σήμα ώστε να ακούγεται κατά 7 φορές πιο αργά. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μεταξύ ενός τελείως άρρωστου αποκαλυπτικού horror film ή κάποιας νοιζάδικης/ambient/drone μπάντας που θα μπορούσε να το αναπαράγει εντελώς στα σοβαρά, και είναι σε κάθε περίπτωση υπέροχο (και λίγο τρομακτικό).

Για τους πιο geek ενδιαφερόμενους, δώρο ένα ολόκληρο ενδεικτικό dial up call με πλήρη επεξήγηση. Όπως λέει ένας φίλος κάτι σε παρτιτούρα Στοκχάουζεν:

Best of internet