Quantcast

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τον Μπομπ Ρος

Άχρηστες πληροφορίες που δεν ξέρατε για τον άνθρωπο που δημιούργησε τον κόσμο με καφέ Βαν Ντάικ, λευκό τιτανίου, μπλε φθαλίου και κίτρινο ώχρας

Ελευθέριος Γώγος

24 Δεκεμβρίου 2013

Πέρασε πολλά χρόνια στον στρατό

Η ήσυχη φωνή του και η ευγενική συμπεριφορά του, τον έκαναν ιδανικό παρουσιαστή για το «The Joy of Painting», αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά του τον εμπόδισαν πιθανά από το να γίνει ο τέλειος στρατιώτης. Πριν ο Ρος γίνει τηλεοπτικός ζωγράφος, πέρασε 20 χρόνια στην αεροπορία των ΗΠΑ. Κάποια στιγμή είχε δηλώσει ότι «Ήμουν ο τύπος που σε βάζει να καθαρίζεις τουαλέτες, που σε αναγκάζει να φτιάξεις το κρεβάτι σου. Ο τύπος που σου φωνάζει επείδη άργησες στην δουλειά. Αυτή η δουλεία απαιτεί να είσαι κακός και σκληρός και εγώ το βαρέθηκα».


Δούλευε δωρεάν

Το Joy of Painting παιζόταν από το 1983 εώς το 1994, έτσι ακόμα και με τους μισθούς της δημόσιας τηλεόρασης θα φανταζόταν κανείς ότι θα έχει βγάλει μερικά γκαφρά. Και όμως ο Μπομπ έκανε την σειρά χωρίς πληρωμή, καθώς το εισόδημά του προέρχοταν κυρίως από την Bob Ross Inc. Η εταιρεία του εμπορεύοταν είδη ζωγραφικής και βιντεοκασέτες εκμάθησης. Δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμιση για τα προϊόντα του από την εκπομπή του.


Δεν πουλούσε τους πίνακές του

Σε μία συνέντευξή του, το 1991 στους New York Times ισχυρίστηκε ότι είχε φτιάξει πάνω από 30.000 πίνακες από τα 18 του. Όταν ο Ρος πέθανε τo 1995 από λέμφωμα, οι περισσότεροι από τους πίνακές του κατέληξαν είτε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα είτε στη δημόσια τηλεόραση που δούλευε.


Μισούσε το κούρεμά του

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της μπράντας του Μπομπ Ρος ήταν η αφάνα του και ο ίδιο.ς το ήξερε πολύ καλά. Δυστυχώς φημολογείται ότι μισούσε αυτό το κούρεμα. Παρόλο αυτά για να μην χαλάσει την εικόνα που είχε δημιουργήσει, το διατήρησε για πολλά χρόνια


Είναι ο Θεός προσωποποιημένος

Υπάρχει θεωρία συνομωσίας σύμφωνα με την οποία ο Μπομπ Ρος είναι ο θεός. Λογικό, έχει μούσια και μαλλιά και μια υπερφυσική γαλήνη. Αν το καλοσκεφτείτε κιόλας, παίζει εδώ και 30 χρόνια σε ένα τουλάχιστον κανάλι κάθε χώρας, σε ριπίτ, σαν να επικοινωνεί μαζί μας και μας δείχνει πώς δημιούργησε τον κόσμο, πώς έφτιαξε τα ποτάμια, τα δέντρα και τα σύννεφα.

 





 

 

 

 

Best of internet