Quantcast

Spike Away: Ένα γιλέκο που θα σε βοηθήσει στις ώρες αιχμής στο μετρό.

Δώσε τέλος στο στριμωξίδι στο μετρό και το 040.

Hard Candy

6 Δεκεμβρίου 2013

Έχουμε βρεθεί όλοι λίγο πολύ σε αυτή την κατάσταση. Είναι ώρα αιχμής στο μετρό και όλοι οι επιβάτες  είναι πακεταρισμένοι σαν σαρδέλες μέσα στο τρένο. Κάπου εκεί μέσα στο πλήθος, υπάρχει πάντα αυτό ο ένας τύπος που ξέχασε να χρησιμοποιήσει το αποσμητικό του σήμερα το πρωί. Και τι σύμπτωση, η μασχάλη του είναι μέσα στη μούρη σας.

Αλλά μην  στενοχωριέστε άλλο, εδώ είναι η λύση για όλα τα προβλήματα σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τρένο!

3

Η συσκευή που θα μας βοηθήσει σε μία τέτοια κατάσταση, δημιουργήθηκε από την Siew Ming Cheng  κατά τη διάρκεια ενός εργαστηρίου στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να καταλήξουν σε μια λύση για ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με αντικείμενα καθημερινής χρήσης .

Η Cheng έθεσε το πρόβλημα των τρένων σε ώρες αιχμής, και περιέγραψε την όλη διαδικασία κατά τον εξής τρόπο :

«Τα τρένα είναι συνήθως γεμάτα κατά τις ώρες αιχμής και ο ένας θα σπρώξει τον άλλο ώστε να μπει και εκείνος στο τρένο . Πώς μπορώ να προστατεύσω τον προσωπικό μου χώρο; Τι θα συνέβαινε αν φορούσα ένα γιλέκο που θα ήταν γεμάτο με καρφιά;»

Πραγματικά, φαίνεται παράλογο όταν βλέπεις κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, αλλά θα ήταν πραγματική  πρόκληση να καταλήξουμε σε ένα καλύτερο μέσο που θα εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή προσωπικό χώρο με το τρένο. Το γιλέκο είναι κατασκευασμένο από πλέγματα αιχμηρού πλαστικού δεμένα μεταξύ τους, και το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι εκπληρώνει τον σκοπό του, κρατώντας τους συνεπιβάτες μας, θέλοντας και μη, σε μία απόσταση.

8

9

11

4

1

6

2

10

5

 

Best of internet