Quantcast

Η Λεγεώνα των Yπερηρώων της Αμερικής επανασχεδιασμένη σε χαρτονομίσματα.

Βενιαμίν Φραγκλίνος και Αβραάμ Λίνκολν σε ρόλους υπερηρώων

Hard Candy

3 Δεκεμβρίου 2013

Στα κόμικς, μπορούσες ξεκάθαρα να διακρίνεις (λίγο από το πιο dark-μεγαλεπήβολο κουστούμι, λίγο από τη πιο εσωστρεφή-καταστροφική συμπεριφορά) ποιοι ήταν οι κακοί.

Δυστυχώς όμως στον πραγματικό κόσμο, οι κακοί δεν κρύβονται πίσω από μάσκες, σκοτεινά ονόματα και σούπερ διαβολικές δυνάμεις. Στο πραγματικό κόσμο, είναι άνθρωποι που διευθύνουν τράπεζες, κάνουν απάτες στο χρηματιστήριο και γεμίζουν τις τσέπες τους και τις κοιλιές τους σε βάρος των υπολοίπων. Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άτομα που δεν διστάζουν να γελούν και να νιώθουν περήφανοι για τα κατορθώματά τους, δηλαδή, όπως ακριβώς και οι κακοί στα κόμικς.

Όμως, το κακό δεν θα επικρατήσει!

Η Justice League είναι εδώ, για να σώσει εμάς και την οικονομία!

Λεγεώνα των υπερηρώων του οικονομικού εγκλήματος

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Aslan Malik από το Βερολίνο, σχεδίασε πάνω σε χαρτονομίσματα, φιγούρες της αγαπημένης μικρών και μεγάλων Justice League, για να καταπολεμήσει το οικονομικό έγκλημα και την αδικία.

Χαρακτηρίστηκα, βλέπουμε τους πρώην προέδρους της Αμερικής στα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, και 100 δολαρίων,  επανασχεδιασμένους ως σούπερ ήρωες της λεγεώνας των υπερηρώων.

Σε ρόλο Batman βλέπουμε τον πρόεδρο Hamilton, ενώ ως Superman απεικονίζεται ο  Ulysses S. Grant. Ως Wonder Woman παρουσιάζεται  ο αμούστακος πρόεδρος Jackson, ενώ ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο  Λίνκολν,  δανείζονται τα κουστούμια του Green Lantern και του Flash αντίστοιχα.

Flash

 

Μπάτμαν

 

ww

superman

 

gl

Ευτυχώς που ο καλλιτέχνης δεν χρησιμοποίησε τα χαρτονομίσματα της δραχμής. Wonder Woman-Καραϊσκάκης με μουστακάρα, αντικειμενικά, δεν λέει!

BONUS!

O Aslan Malik επίσης σχεδίασε και την αντίστοιχη Injustice League, πάνω σε χαρτονομίσματα της Βορείου Κορέας (ναι είναι λίγο προφανής ο παραλληλισμός!).

Λεγεώνα των αντι-ηρώων

 

 

 

Έτσι, ανάλογα με την αξία του χαρτονομίσματος, ο αρχικά απεικονιζόμενος Κιμ Ιλ Σουνγκ (παππούς του σημερινού ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Τζονγκ Ουν) παίρνει ρόλο Joker, Two Face και Bane αντίστοιχα.

Κιμ Ιλ Σουνγκ 2

Κιμ Ιλ Σουνγκ 3

Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατέρας Κιμ Γιονγκ Ιλ

Best of internet