Quantcast

Ο πραγματικός Walter White: Η αληθινή ιστορία ενός meth chef από την Αλαμπάμα.

Η διαφορά της τηλεοπτικής εκδοχής και της πραγματικότητας σε ένα ντοκιμαντέρ.

Hard Candy

2 Δεκεμβρίου 2013

walter-white-real-life

Όταν ακούς το όνομα «Walter White» σε συνδυασμό με τη λέξη «μεθαμφεταμίνη» στην ίδια πρόταση, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο πρωταγωνιστής  της  σειράς Breaking Bad, που κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Τι θα λέγατε όμως αν γνωρίζατε ότι υπάρχει ένας πραγματικός Mr. White εκεί έξω;

Το 2008, καθώς ο φανταστικός χαρακτήρας του  Walter White άρχιζε να χτίζει την δική του αυτοκρατορία meth στην σειρά Breaking Bad, ένας πραγματικός meth chef με το ίδιο όνομα, συνελήφθη να κάνει κάτι παρόμοιο στην Αλαμπάμα.

«Το όνομά μου είναι Walter White και είμαι μάγειρας meth. Για δέκα χρόνια κατασκεύαζα την καλύτερη meth στην Αλαμπάμα». Αυτά είναι τα λόγια του πραγματικού  Walter White.

real-life-walter-white-2

Ο συγκεκριμένος κύριος, είναι ένας πρώην meth chef, που πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποτοξίνωσής του, και χρόνια πριν το ντεμπούτο του Breaking Bad και του φανταστικού χαρακτήρα  Walter White, εκτελούσε τα καθήκοντα του στο νότο. Η ομοιότητα του πραγματικού και του φανταστικού Walter White έγκειται  σίγουρα στο παχύ μουστάκι α λα Cranston, αλλά όχι στην ιδιότητα καθηγητή  χημείας του γυμνασίου.

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα ντοκιμαντέρ δεκαπέντε λεπτών γι’ αυτόν τον άνθρωπο, καθώς η Giana Toboni και το Vice  ταξίδεψαν στην Αλαμπάμα για να του πάρουν συνέντευξη. Ο meth chef, εξήγησε πως ξεκίνησε εγκαταλείποντας  την οικογένειά του και την δουλειά του για τον εύκολο χρήμα των ναρκωτικών, πως έβγαλε και ξόδεψε χιλιάδες δολάρια κάθε μέρα, πως συνελήφθη και γιατί οι συνεργάτες εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης πίσω από τα κάγκελα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον,  γιατί δείχνει το πραγματικό πρόσωπο μιας «επιχείρησης» meth, σε σχέση με την τηλεοπτική της εκδοχή. Ο πραγματικός Walter White έχει χαλασμένα δόντια, όλοι οι  φίλοι του βρίσκονται στη φυλακή, και ο ίδιος αγωνίζεται με τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

real-life-walter-white-3

real-life-walter-white-1

Best of internet