Quantcast

Real Life Instagram

Μια σειρά από φωτογραφίες που παίρνει την ιδέα της δημοφιλούς εφαρμογής, και την φέρνει στον πραγματικό κόσμο

Hard Candy

11 Νοεμβρίου 2013

Είναι αλήθεια, ότι το trend της εποχής, μας έχει βάλει στο τριπάκι να παραμερίσουμε την παραδοσιακή φωτογραφία με τις απλές ψηφιακές κάμερες, και να προτιμήσουμε τις πλέον εύχρηστες φωτογραφικές μηχανές των «έξυπνων» κινητών μας τηλεφώνων.  Είναι αρκετά εμφανές το γεγονός, ότι πλέον, δεν μένουμε στην απλή απαθανάτιση της στιγμής, αλλά προτιμούμε να εμπλουτίσουμε τις φωτογραφίες μας με φίλτρα πριν τις μοιραστούμε με τους φίλους μας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα. Αυτή την στιγμή, η δημοφιλής εφαρμογή Instagram, αποτελεί τον χωρίς αμφιβολία νικητή (30 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες), τόσο στα φωτογραφικά φίλτρα αλλά και στο sharing στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Bruno Ribeiro, λοιπόν,  αποφάσισε να «δώσει ζωή» στο Instagram και να το φέρει  στον πραγματικό κόσμο, μέσα από ένα κόνσεπτ φωτογραφιών, που ονομάζεται «Real Life Instagram».

Ουσιαστικά, κομμάτια από χαρτόνι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία στην πόλη του Λονδίνου, κατασκευασμένα κατά τέτοιο τρόπο  ώστε να ταιριάζουν στο σχεδιασμό του Instagram. Οι τετράγωνες εσωτερικές κορνίζες,  καλύπτονται με διαφανές-χρωματιστό πλαστικό , έτσι ώστε όταν φωτογραφίζει κανείς μέσα από αυτά, να μοιάζουν οι φωτογραφίες σα να είναι βγαλμένες μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής.

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-1

 

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-3

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-4

 

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-6

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-7

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-8

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-9

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-10

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-11

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-12

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-13

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-14

Real-Life-Instagram-bruno-ribeiro-15

Best of internet