Quantcast

Daily Geek #2: Μία σειρά από geek γεγονότα

Μερικές πληροφορίες για να πουλήσετε μούρη σήμερα στο Fantasy Shop

Nihil aka Zero

29 Οκτωβρίου 2013

 

Για ακόμη μία φορά το Luben μέσω του Daily Geek έχει σκοπό να σας γεμίσει το κεφάλι με ένα σωρό άχρηστες, geek πληροφορίες από την ανθρώπινη ιστορία. Αν κάποια πράγματα μένουν απ’ έξω γίνεται συνειδητά λόγω οικονομίας χώρου και χρόνου (πιο συγκεκριμένα δικού μου).


Doctor Who

First_Doctor_by_RodReis

Στις 29/10/1966, ο First Doctor, τον οποίο τον υποδύονταν ο William Hartnell από το 1963, κάνει την τελευταία του εμφάνιση στη sci-fi σειρά του BBC, Doctor Who, υπό αυτή την ενσάρκωση, στο επεισόδιο The Tenth Planet.

2

 

Sega Mega Drive
mini_megadrive_web

 

Στις 29/10/1988, η Sega κυκλοφορεί στην Ιαπωνία το Sega Mega Drive (ή Sega Genesis όπως είναι γνωστό στις ΗΠΑ), το οποίο αποτελούσε την τρίτη κατά σειρά κονσόλα της  και όπως αποδείχτηκε και τη πιο επιτυχημένη της στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.  Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της, η Sega κυκλοφόρησε διάφορα περιφερειακά και ένα σημαντικό αριθμό τίτλων (συμπεριλαμβανομένου και του Sonic the Hedgehog). Η πώληση του Mega Drive υποστηρίζονταν από ένα online τραπεζικό σύστημα καθώς και από έναν αυτόματο τηλεφωνητή για την εξυπηρέτηση των πελατών, τον Sega Mega Anser. Παρά τις κινήσεις αυτές, το Mega Drive παρέμεινε τρίτο σε πωλήσεις στην Ιαπωνία πίσω από το Super Nintendo  και το TurboGrafx-16  καθ’ όλη τη διάρκεια της 16-bitης εποχής.

3

Nightmare Before Christmas

NBC

 

Στις 29/10/1993, πριν από 20 χρόνια ακριβώς, βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το Nightmare Befoere Christmas του Tim Burton. H σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Henry Selick, ενώ η παραγωγή και το σενάριο από τον Tim Burton . Για όσους δεν το ξέρουν, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Jack Skellington , ενός επιφανούς πολίτη του “Halloween Town” , που ανοίγει μια πύλη για  το “Christmas Town” με σκοπό να γιορτάσει αυτός και οι συμπολίτες του τα Χριστούγεννα  με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο και με τις ανάλογες συνέπειες. Ο Danny Elfman έγραψε τη μουσική για την ταινία ενώ δάνεισε και τη φωνή του στον Jack στα τραγούδια.  Η αρχική ιδέα του Nightmare Before Christmas  προέρχεται από ένα ποίημα του Tim Burton από το 1982 , όταν αυτός ακόμη εργαζόταν ως animator στη Disney . Με την επιτυχία του Vincent κατά το ίδιο έτος, η Disney άρχισε να εξετάζει την υλοποίηση του Nightmare Before Christmas , είτε ως ταινία μικρού μήκους ή 30λεπτο τηλεοπτικό special επεισόδιο. Μετά από χρόνια ο Burton και η Disney επανεξέτασαν την περίπτωση του Nightmare Before Christmas και έτσι ξεκίνησε η παραγωγή του φιλμ τον Ιούλιο 1991.

Best of internet