Quantcast

The City at a Time of Crisis

Ένας πλήρης χάρτης όλων των ρατσιστικών επιθέσεων στον ελλαδικό χώρο που ελπίζουμε να μη συνεχίσει να μεγαλώνει

Normo Gin

7 Ιουνίου 2013

map-500x168

 
 

Ύστερα απ’ όλη την αισχρή αμφισβήτηση για τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις, τους ξυλοδαρμούς, τους βασανισμούς, τους βιασμούς εις βάρος μεταναστών, εμφανίζεται το εξαιρετικό εγχείρημα The City at a Time of a Crisis: πρόκειται για έναν χάρτη όλων των ρατσιστικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα σ’ όποιον επιθυμεί ν’ αναφέρει κάποιο περιστατικό ρατσιστικής βίας, παράγοντας έτσι ένα συνεχές αποτύπωμα της ξενοφοβικής δραστηριότητας στην ελλάδα και παρέχοντας ένα πολύτιμο εργαλείο που καλό θα είναι να διαδοθεί, μπας και σταματήσει η σιωπηλή συνενοχή – ή έστω αποκαλυφθεί ως τέτοια.

Στον χάρτη βρίσκονται από κραυγαλέες περιπτώσεις όπως η δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα, μέχρι λιγότερο γνωστές όπως η δολοφονία του 19χρονου στην Αναξαγόρα, δείχνοντας πως η όλη πορεία της στροφής στον συντηρητισμό τα τελευταία χρόνια, παρότι φορείς της είναι κάτι ασήμαντα ανθρωπάκια, δεν αποτελεί καπρίτσιο αλλά υπαρκτό πρόβλημα. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι όσες επιθέσεις δεν οφείλονται σε ανώνυμους φασίστες, οφείλονται σε κυβερνητικά όργανα.

Όποιος είναι μάρτυρας σε κάποιο περιστατικό από εδω και πέρα, καλό θα είναι να το καταχωρεί. Ένα ολόψυχο μπράβο στους διαχειριστές και για τον χάρτη, κλικ εδώ.

 
 

 
 

Best of internet