Quantcast

The Great 8-Bit Gatsby

Κανόνας 34 (Παραλλαγή): Αν υπάρχει, υπάρχει και σε video game

Normo Gin

20 Μαΐου 2013

gatsby-nintendo

 
 

Με αφορμή την ταινία του Baz Lurhmann, το ίντερνετ είναι λογικό να έχει λυσσάξει. Η μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αφορά μία εποχή που ο κινηματογράφος δεν έχει αξιοποιήσει ιδιαίτερα, αν και τα τελευταία χρόνια έγινε πιο οικεία μέσα από το Lawless (την ταινία για την ποτοαπαγόρευση σε σενάριο Nick Cave) και τα Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλλεν, ταινία στην οποία εμφανίζονταν ως χαρακτήρες και ο ίδιος ο Φιτζέραλντ με το έτερον ήμισύ του, Ζέλντα. Αν σας λέει κάτι το όνομα της Ζέλντα, ναι, η πριγκήπισσα της γνωστής σειράς video games πήρε το όνομά της απ’ την εκρηκτική σύζυγο του αμερικάνου συγγραφέα – η οποία, αντίθετα με όσα λένε γενικώς, υπήρξε θύμα ενός πολύ κακότροπου και καταπιεστικού συζύγου.

Η σχέση του συγγραφέα με τα video games όμως δεν σταματάει εκεί. Εν είδει παιχνιδιών της ημέρας, μπορεί κανείς να επιλέξει να παίξει online τρία (!) παιχνίδια σχετικά με το κλασσικό μυθιστόρημα:

 
 

The Great Gatsby for NES

 
 

gatsby-nes

 
 

Διασκεδαστικότατο οχτάμπιτο πλάτφορμ παλιάς κοπής. Ο Nick Carraway προσπαθεί να βρει τον Γκάτσμπυ μέσα από ορδές μεθυσμένων καλεσμένων και ευέξαπτων γκαρσονιών. Ιδανικό για νοσταλγούς του παλιού gaming. Παίζουμε εδώ.

 
 

Great Gatsby: The Video Game

 
 

gatsbygame

 
 

Περισσότερο υπέροχη αλληγορία παρά video game, το εγχείρημα του Slate αποτελεί οπτική μεταφορά της τελευταίας πρότασης του βιβλίου: “So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.” Το ενδιαφέρον εδώ είναι ψυχολογικό: καταφέρνει να αποδόσει τέλεια μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί αυτό το αίσθημα που λέει “ωπ, τα καταφέρνω”, λίγο πριν διαψευστεί. Παίζουμε εδώ.

 
 

Who Wants to Be a Great Gatsby ή κάπως έτσι τέλος πάντων

 
 

gatsbygame1

 
 

Κουίζ στο στυλ του “Ποιός Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος” για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο. Βαρετό, αλλά όποιος θέλει παίζει εδώ.

 
 

Τρόποι να χαλάτε τη μέρα σας διασκεδαστικά.

 
 

Best of internet