Το προσωπικό site του 15χρονου Mark Zuckerberg είναι πιο γαμάτο απ’ το Facebook

Όταν ο πιτσιρικάς μεγιστάνας διατηρούσε την μόνη σελίδα στο internet όπου ένα κίτρινο μάτι σου κάνει ματάκια.

LUBEN CREW

16 Απριλίου 2013

(Οκ, ίσως υπερβάλλουμε λίγο στον τίτλο. Όχι πολύ όμως.)

 
 

zuckermain

 
 

Πριν αρχίσουν να ξεφυτρώνουν τα απανταχού blogspot και wordpress, προκειμένου να μπεί το – σίγουρα πολύτιμο και ενδιαφέρον – υλικό που υπάρχει στο κεφάλι κάποιου στο ίντερνετ, υπήρχαν οι πανάσχημοι παράδεισοι του angelfire και του geocities. Πότε; Ε, ας πούμε όταν ο Mark Zuckerberg ήταν 15 χρονών και είχε σελίδα στο προαναφερθέν angelfire.

Στο about της σελίδας του ανέμελου 15χρονου  βρίσκουμε το εξής:

Hi, my name is…Slim Shady. No, really, my name is Slim Shady. Just kidding, my name is Mark (for those of you that don’t know me) and I live in a small town near the massive city of New York. I am currently 15 years old and I just finished freshman year in high school. I have remodeled this website in an attempt that perhaps some search engine will recognize it. I am trying to promote my new AOL Program, The Vader Fader, which you can download elsewhere on this site. It is a decent fader. If you have any comments about this website, the java applets on it, or the Vader Fader which I am trying to promote, please contact me. My E-Mail address is at the bottom of this page.

Φανταζόμαστε από πίσω έναν υπέροχο 15χρονο nerd που ακούει Έμινεμ και βλέπει Star Wars, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να φτιάχνει εφαρμογές java και μία εξ αυτών, το Vader Fader (GEEK ALERT!), προσπαθεί να το προωθήσει και εμπορικά!

Πέρα από τις διάφορες εφαρμογές στο site, απολαυστική είναι και η κατηγορία the best, όπου ο μικρός Ζουκερβέργιος μιλάει για τα πράγματα που θεωρεί καλύτερα στο είδος τους. Θεωρεί για παράδειγμα καλύτερο φαΐ τις Quesadillas, καλύτερο παιδί για να κοροϊδέψεις τον Pete, καλύτερο στόχο για βίαια εγκλήματα(!) τον Pete, καλύτερο μουσικό όχι-τον-Pete (καημένε Pete), καλύτερη ρήση το “Γενηθήτω Φως” του γνωστού και μη εξαιρετέου Θεού κ.α.

 
 

zuckerweb

 
 

Αλλά το πραγματικό Ιστορικό διαμάντι που βρίσκουμε στο σάιτ του 15χρονου είναι η κατηγορία “The Web”. Καθώς έχει bug, δεν μπορούμε να δούμε ακριβώς περί τίνος επρόκειτο, αλλά από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ήταν μία εφαρμογή που σκοπό είχε τη δικτύωση των χρηστών του διαδικτύου μεταξύ τους! Συγκεκριμένα ήταν ένα «δέντρο» που συνέδεε τον Zuckerberg με τους γνωστούς του και όποιος ήθελε, του έστελνε ένα mail και έμπαινε στο δέντρο με γραμμές που έδειχναν τις διασυνδέσεις του με τα υπόλοιπα «φρούτα». Κοινώς – και το λέμε αυτό με την πιο WTF έκφραση που υπάρχει – ο 15χρονος Ζούκερμπεργκ, είχε φτιάξει ήδη μία πρωτόλεια εκδοχή του Facebook!

Αν το σκεφτούμε ξανά, η σελίδα του 15χρονου φαίνεται να εμπεριέχει πολλά στοιχεία που αργότερα είδαμε επεξεργασμένα στο γνωστό social medium: σε ένα και μόνο domain βρίσκεις τη δυνατότητα να δικτυωθείς με άλλους χρήστες ίντερνετ, να δείς σε μορφή λίστας τις προτιμήσεις του κατόχου της σελίδας, να χρησιμοποιήσεις διάφορες εφαρμογές. Αν προσθέσεις τη δυνατότητα να ανεβάζεις με ευκολία ύλη (που είναι τεχνικό ζήτημα της τότε εποχής), τότε το σάιτ στο angelfire είναι σαν σχέδιο του βασικού σκελετού του Facebook.

Πρόκειται μάλλον για ένα μικρό τζίνιους τυπάκι που ήθελε να δολοφονήσει τον συμμαθητή του Pete. Θα τον κάναμε παρέα.

Pete είμαστε σίγουροι ότι είχε δίκιο.

 
 

[sauce]

Best of internet