Quantcast

PicaPic: H λατρεία για το ηλεκτρονικό

Ένα απίστευτο διαδικτυακό μουσείο με 27 retro ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές χειρός

LUBEN CREW

18 Απριλίου 2013

Ένα συναρπαστικό κεφάλαιο της ιστορίας της σπιτικής διασκέδασης στην Ελλάδα -και παντού- αποτελούσε πάντα και το «gaming του φτωχού».

Ρέπλικες, απομιμήσεις, μαϊμούδες δηλαδή από τις γνωστές παιχνιδομηχανές που κατέκλυζαν την αγορά, «φιλόδοξες» προσπάθειες από βιομηχανίες της άπω ανατολής ή του ανατολικού μπλοκ που εισάγονταν σε τεράστιες ποσότητες για τους πάγκους των πανηγυριών. Κάθε είδους φτηνή συσκευή, κατασκευασμένη με αστεία υλικά, design που πέρναγε τα όρια του καλτ και που λάτρευε κάθε γονιός γιατί με ελάχιστα λεφτά μπορούσε να αποσβέσει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας για το μούλικό του.

Το gaming του φτωχού στην Ελλάδα ολοκληρωνόταν στις εξής τρείς πρωτοποριακές παιχνιδομηχανές:

  • Το Ψιλικατζίδικο Tetris. Δεν λεγόταν καν Tetris, λεγόταν “BRICK GAME”, πράγμα λογικό καθώς οι άνθρωποι δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν σοβαρές οθόνες – θα πλήρωναν τα trademark στη Nintendo; Εργονομικός σχεδιασμός για να τοποθετείς τα δάκτυλα σου όσο παίζεις, 8 συναρπαστικά παιχνίδια εκτός του Tetris (θυμόμαστε ένα καταπληκτικό racing game όπου απέφευγες άλλα αμάξια), ένα υπέροχο speaker που παίζει σε διασκευή το αριστουργηματικό original tetris theme και κυρίως ήταν πάμφθηνο και οι μπαταρίες κράταγαν κάνα μήνα. A classic. Μπορείς να προμηθευτείς ακόμη ένα, από το ebay.
  • To Πανηγυρτζίδικο SNES. Αγνώστου προέλευσης και ταυτότητος, ερχόταν με το πιστολάκι του, δύο μούφα χειριστήρια, μερικά cartridges μεταξύ των οποίων ένα Super Mario και το κλασικό Duck Hunt. Τουλάχιστον στο 1/3 της τιμής του κανονικού. It’s a bargain!
  • Άλλα vintage handheld ηλεκτρονικά. Pinball, ψαρόβαρκες, παιχνίδια με tennis, arcade της μίας οθόνης και οτιδήποτε βάζει ο νους.

 
 

 
 

Είναι αυτά τα τελευταία που θα μας απασχολήσουν εδώ καθώς θα επισκεφτούμε το PicaPic. Ένα εντυπωσιακό -και πολυβραβευμένο- διαδικτυακό μουσείο για vintage ηλεκτρονικές συσκευές που απλώνονται από τα 80s μέχρι τα 90s, με μεγάλους ή μικρούς κατασκευαστές και χώρα προέλευσης την Ιαπωνία ή την Ρωσία. Το site που επιμελείται το πολωνικό γραφείο Hipopotam, παρέχει την δυνατότητα να παίξεις και να χαζέψεις 27 ηλεκτρονικά games βγαλμένα κατευθείαν από την αρχαιολογική ανασκαφή.

Trivia: Πρώτη στη συλλογή, θα βρείτε μια από τις πρώτες ever εμφανίσεις του Donkey Kong – est. 1982

 
 

http://www.pica-pic.com/

 
 

Best of internet