Quantcast

Click n’ Scroll

Η εξέλιξη του Ρο και Ντρολ

JR

6 Απριλίου 2013

Είναι πολλοί που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μεσαίο κλικ. Ναι, εκτός του αριστερού και του δεξιού υπάρχει και τρίτο. Μπορείς να κάνεις κλικ πιέζοντας τη ροδέλα του scroll προς τα μέσα. Αν φυσικά έχεις ποντίκι με ροδέλα. Το άρθρο αναφέρεται σε όσους αγνοούσαν την ύπαρξή του, αλλά και σε όσους την γνώριζαν χωρίς να ξέρουν πως να τη χρησιμοποιήσουν.

 

Για εκείνους που θα ζηλέψουν τις δυνατότητες αυτού του κλικ και δεν έχουν ιδανικό ποντίκι, αρκετοί υπολογιστές δέχονται αν πατήσεις αριστερό και δεξί κλικ ταυτόχρονα να αναγνωρίζεται ως μεσαίο κλικ. Με τις απαραίτητες ρυθμίσεις πάντα.

 

Είναι σίγουρο ότι αν το συνηθίσεις θα σου κάνει την υπολογιστική ζωή πιο εύκολη. Όπως στην έκαναν οι συντομεύσεις. Αν στην έκαναν. Αν όχι, θα έπρεπε.

 

Το μεσαίο κλικ δεν λειτουργεί τέλεια σε όλα τα προγράμματα και λειτουργικά συστήματα και δεν θα αναφέρω κάθε πιθανό συνδυασμό. Δοκίμασέ το κι αν λειτουργεί καλώς.

 

 

Να λοιπόν κάποια tips που θα σου λύσουν τα χέρια:

 

1. Scroll

Αν πατήσεις και κρατήσεις το μεσαίο κλικ σε κενό χώρο και σύρεις το ποντίκι πάνω η κάτω κάνεις γρήγορο scroll. Ακούγεται σχεδόν άχρηστο αν ξέρεις ότι κάνοντας μεσαίο κλικ πάνω στον κενό χώρο του scrollbar πηγαίνεις απευθείας στο ύψος της σελίδας που επέλεξες.

 

2. Copy Paste

Σου πήρε καιρό να μάθεις το Ctrl + C, Ctrl + V. Πάει κι αυτή η μόδα. Πλέον στο κείμενο αν κάνεις highlight ένα σύνολο λέξεων, η Επικόλληση γίνεται με μεσαίο κλικ στο σημείο που θέλεις. Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ γρήγορο και cool. Η τεχνολογία όμως εξελίσσεται γι’ αυτό και είναι πιθανό να μην λειτουργούν στον χωρίς αναβαθμίσεις 10ετίας υπολογιστή σου. Θα μπορούσες να περάσεις από το καινούριο Luben store στο Σύνταγμα και να δεις από κοντά όλους τους νέους υπολογιστές σε προσφορά -0,001%!

 

3. Άνοιγμα σε νέα καρτέλα

Με μεσαίο κλικ σε hyperlinks ( οι μπλε προτάσεις που σε πηγαίνουν σε άλλη σελίδα ) το link ανοίγει σε καινούρια καρτέλα. Το ίδιο ισχύει και σε φακέλους ή προορισμούς. Π.χ. Είσαι σε ένα φάκελο με φωτογραφίες και συναντάς ένα περίεργο υποφάκελο. Είσαι τόσο απορροφημένος όμως στην προβολή, οπότε δεν θα τη διακόψεις για να δεις τι είναι αυτό. Για να μη το ξεχάσεις όμως κάνεις μεσαίο κλικ και ο φάκελος ανοίγει σε νέο παράθυρο να τον εξερευνήσεις αργότερα.

 

4. Κλείσιμο καρτέλας

Αν δυσκολεύεσαι να πατήσεις το μικρό x απλά κάνε μεσαίο κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της καρτέλας για να κλείσει. Χρήσιμη συμβουλή για όσους βιάζονται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα στο ίντερνετ.

 

 

Αυτές είναι κάποιες βασικές του λειτουργίες. Από εκεί και πέρα καλύτερα ρύθμισε την ενέργεια του μεσαίου κλικ σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής ενέργειας του μεσαίου κλικ σε κάθε πρόγραμμα.

Go on and click it!

Best of internet