Ήρθε η σειρά του δεύτερου μεγαλύτερου torrent site για το 2017 να κλείσει

Άλλο ένα site είχε την ίδια τύχη με τα Torrentz και Kickass Torrents

LUBEN CREW

22 Μαΐου 2017

 

Είναι μια δύσκολη εποχή για τα torrent sites. Πολλά έχουν κλείσει, ή αναγκάζονται να αλλάζουν συνεχώς μορφή ή διεύθυνση για να υπάρξουν.

Μετά τα KickAss Torrents και Τοrrentz λοιπόν, ήρθε η σειρά του ExtraTorrent. Οι admin χωρίς να πουν λεπτομέρειες ή να δώσουν εξηγήσεις, δήλωσαν με ανακοίνωσή τους πως το site κλείνει οριστικά μαζί με τα mirrors του (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις δηλαδή.) Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης πως όλη η βάση δεδομένων του site διαγράφεται, οπότε καλό είναι οι χρήστες να μην ασχοληθούν με site που θα φέρονται ως κλώνοι ή σελίδες του Extra Torrent.

Μπορεί να μην ήταν το πιο διάσημο, αλλά το δημιουργημένο το 2006 Extra Torrent είχε πολλή κίνηση και είχε φτάσει να είναι το 2ο σε μέγεθος torrent site στον κόσμο τη χρονιά που μας πέρασε. Η πολλή διασημότητα βέβαια είναι λογικό να τραβήξει την προσοχή και των διάφορων φορέων που υπερασπίζονται τα πνευματικά δικαιώματα των μεγάλων κατά κανόνα εταιρειών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να “ρίξουν” στο παρελθόν μια σειρά από γνωστές ιστοσελίδες.

Best of internet