Quantcast

Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ

Όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι έρχεται σε επαφή με τον Λένιν και τον Φρέντυ Κρούγκερ, καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της

LUBEN CREW

6 Ιουλίου 2013

 
 

Η μικρή τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ Κρούγκερ.

H σκηνοθέτης Ρηνιώ Δραγασάκη παραθέτει τις χαριτωμένες ανυσυχίες ενός εννιάχρονου κοριτσιού ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει εύστοχα την τότε πολιτική πραγματικότητα μέσω του κλειστού περιβάλλοντος μιας οικογένειας που μεγαλώνει στην Ελλάδα την δεκαετία του 80.

Η Ρηνιώ Δραγασάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας. Έχει εργασθεί ως μοντέρ σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, γραμματειακή υποστήριξη στην εταιρεία παραγωγής ταινιών μικρού μήκους «Τ-short» και έχει συνεργασθεί με το Νεανικό Πλάνο(δημιουργική ομάδα για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής επικοινωνίας και έκφρασης νέων ανθρώπων) για την διεξαγωγή κινηματογραφικών προβολών σε σχολεία. Εχει δουλέψει στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση σαν βοηθός σκηνοθέτη και μοντέζ. Το 2008 μαζί με άλλους σκηνοθέτες ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής «GUANACO».

 
 

 
 

Best of internet