Quantcast
TV

Τα Νούμερα του Φοίβου Δεληβοριά φέρνουν τη μουσική κωμωδία στην ελληνική τηλεόραση

Κυρίως όμως φέρνουν ένα δημιουργικό χάος, που της λείπει πολύ

THE NERDSTREAM

28 Σεπτεμβρίου 2022

Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, εδώ και δύο βδομάδες στην ΕΡΤ (κάθε Παρασκευή στις 22.00 στην ΕΡΤ1) παίζει η τηλεοπτική σειρά “Τα Νούμερα” του Φοίβου Δεληβοριά, παλιού και αιώνιου φίλου της σελίδας μας. Όσοι τον παρακολουθούν χρόνια τώρα, ξέρουν πως πέρα από την δισκογραφία, ο Δεληβοριάς είχε πάντα ένα πάθος που ξεπερνούσε τη μουσική με την στενή έννοια: ήθελε να προσφέρει μια πιο συνολική οπτικοακουστική εμπειρία που να συνδυάζει τραγούδι, σόου, θέατρο και κωμωδία μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζωντανή και απρόβλεπτη.

Ήδη το έκανε πετυχημένα μέσα από τις ζωντανές του εμφανίσεις στην Ταράτσα του Φοίβου, αλλά τώρα το πήγε ένα βήμα παρακάτω με την μεταφορά αυτής της νοοτροπίας του αλλοπρόσαλλου θιάσου και του αυτοσχέδιου λαϊκού υπερθεάματος σε τηλεοπτικό φορμάτ. Έτσι, τον παρακολουθούμε στα Νούμερα να αφηγείται απόπειρα ενός τσούρμου καλλιτεχνών να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη “Μάντρα” του Αττίκ που έκανε πάταγο την δεκαετία του ’30 περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και ο Φοίβος έχει σε κάθε επεισόδιο δίπλα του μια σειρά από εντυπωσιακούς guests από τον χώρο της υποκριτικής, του τραγουδιού και της ψυχαγωγίας εν γένει. Μέχρι στιγμής ξεχωρίζουμε την συντρόφισσα Νατάσσα Μποφίλιου που έσκασε μύτη με σοβιετική περιβολή, αλλά εκτιμούμε επίσης τις meta εμφανίσεις του Γιάννη Μπέζου και της Φαίης Σκορδά. Κυρίως όμως ανυπομονούμε για τον καλεσμένο του επόμενου επεισοδίου που παίζει αυτήν την Παρασκευή στις 22.00 (και αμέσως μετά ανεβαίνει στο Ertflix).

Όπως μαθαίνουμε λοπόν ο επόμενος γκεστ που θα εμφανιστεί στα Νούμερα είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, και την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Φοίβος με post του στο Instagram. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας (οκ το είδαμε στο trailer βασικά), ο Μαζώ θα υποδυθεί έναν τζαζίστα από τη Νίκαια ονόματι Τζόρτζι Μάτζιο (το πιάνουμε ως reference στο piano bar στον Κορυδαλλό του Σπιρτόκουτου). Τσεκάρετε και μόνοι σας την φώτο που αναβλύζει δροσιά από παντού:

Προς το παρόν κανείς δεν είναι εντελώς σίγουρος τι ακριβώς είναι και πού το πάνε τα Νούμερα. Κι αυτή είναι η δύναμή τους βασικά, ότι είναι απρόβλεπτα. Άλλοτε μοιάζει με musical κι άλλοτε θυμίζει mockumentary, άλλοτε μοιάζει με παρωδία κι άλλοτε γίνεται συγκινητικό, άλλοτε νιώθεις ότι βλέπεις σειρά κι άλλοτε είναι σα να έχεις πάει σε παράσταση. Τα Νούμερα βγάζουν ένα χάος, αλλά αυτό το χάος είναι δημιουργικό – και, νταξ, όσο να πεις η ελληνική τηλεόραση το έχει ανάγκη.

Best of internet