Quantcast

Υπάρχει σοβαρός λόγος που οι Super Saiyan είχαν ξανθό μαλλί και είναι φουλ επιστημονικός

Η εκδίκηση των ξανθών

THE NERDSTREAM

20 Μαρτίου 2018

Ετοιμαστείτε να σοκαριστείτε. Ετοιμαστήκατε; ΟΚ, μπράβο. Πόσες και πόσες φορές δεν είχαμε σκιρτήσει μέσα μας με τον οργασμικό και fabulous τρόπο με τον οποίο η φυλή των Saiyan μετατρεπόταν σε Super Saiyan στο Dragon Ball ουρλιάζοντας και δημιουργώντας ωστικά κύματα μέχρι το μαλλί τους να μετατραπεί από ένα ξενέρωτο πληβειακό μελαχρινό σε μια απαστράπτουσα χρυσαφένια κώμη υψωμένη προς τον ουρανό σαν να έχει βγει μόλις από περμανάντ με σιδηροκόλληση.

Αμέτρητες ήταν όμως κι οι φορές που αναρωτηθήκαμε γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα, πώς προκύπτει το ξανθό χρώμα κι αν είναι τελικά βαψομαλλιάς ο Σον Γκόκου. Η απάντηση έφτασε, λοιπόν, κι είναι βέβαιο ότι θα σας εκπλήξει με την επιστημονική της εξήγηση. Όπως μάθαμε από την συνέντευξη του Hiroyuki Nakano, αρχισυντάκτη του manga περιοδικού Weekly Jump (την οποία παραθέτει σήμερα το Kotaku), το ξανθό μαλλί των Super Saiyan ήταν ένας τρόπος να μειωθεί ο φόρτος εργασίας για τους καλλιτέχνες του manga.

Ως γνωστόν, το αρχικό manga του Dragon Ball ήταν ασπρόμαυρο κι ο δημιουργός Akira Toriyama ήθελε να μειώσει τον χρόνο που έπαιρνε το coloring των χαρακτήρων. Έτσι, κατά την μετατροπή σε Super Saiyan το μαύρο μαλλί έμενε κενό, δηλαδή άσπρο μπας και γλιτώσουν λίγο χρόνο ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες του επόμενου τεύχους. Και κάπως έτσι, όταν ήρθε η ώρα για το έγχρωμο anime, το λευκό μετατράπηκε σε ξανθό.

Κι επειδή ξέρουμε ότι ήδη τραγουδάτε το intro από μέσα σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ψηφίσει σωστά στην ψηφοφορία για την καλύτερη εισαγωγή των καρτούν των παιδικών σας χρόνων.

Best of internet