Quantcast

Και στην Ελλάδα περιστατικό με iPhone 8 Plus που διαλύθηκε κατά την φόρτιση

Το νέο smartphone της Αpple φαίνεται πως δεν έχει λύσει ακόμη όλα τα προβλήματα του

THE NERDSTREAM

6 Οκτωβρίου 2017

Προβλήματα φαίνεται να εμφανίζει το νέο smartphone iPhone 8 Plus, με κάποια περιστατικά να συμβαίνουν και στη χώρα μας. Η μπαταρία φαίνεται να διαστέλλεται ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα τα κινητά να σπάνε.

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ξεχωριστά περιστατικά με τα καινούρια smartphone της Apple να φαίνονται παραμορφωμένα, με φουσκωμένες μπαταρίες και αποκολλημένες οθόνες. Τα περιστατικά αυτά προέρχονται από το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν, τον Καναδά και τη χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον πρόκειται για ευρύτερο πρόβλημα από μια κακή παρτίδα.

Ένας εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού δήλωσε πως η εταιρεία ήδη ερευνά τα περιστατικά, έχοντας συλλέξει και κάποιες από τις συσκευές από τους κατά τόπους συνεργάτες της. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί πρόβλημα με διογκωμένες μπαταρίες σε καινούριες συσκευές της Apple. Ο αριθμός των τηλεφώνων που κατασκευάζει η εταιρεία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στην παραγωγή ή τη μεταφορά πάντα θα προκύπτουν έστω κάποια προβλήματα.

Tα μεγαλύτερα προβλήματα με μπαταρίες σε smartphone μέχρι στιγμής συνέβησαν με το Galaxy Note 7 της Samsung, του οποίου η κακοσχεδιασμένη μπαταρία είχε την τάση να παίρνει φωτιά ή να εκρήγνυται. Η εταιρεία αναγκάστηκε να μαζέψει τα προϊόν τα της και να σταματήσει τελικά την παραγωγή του τηλεφώνου, κάτι το οποίο της κόστισε δισεκατομμύρια.

Οι φουσκωμένες μπαταρίες του iPhone δεν είναι τόσο καταστροφική κατάσταση όσο τα κινητά που έπαιρναν φωτιά φυσικά, αλλά η ενέργεια που περιέχουν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κινδύνους υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η Apple λογικά ελπίζει ότι το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια κατάσταση η οποία θα της κοστίσει ένα σωρό λεφτά ή μπορεί ακόμη και προκαλέσει επικίνδυνα σκηνικά.

(πηγή)

Best of internet