Quantcast

Το Euphoria είναι η πιο viral σειρά της εποχής μας, επιβεβαιώνει το Twitter

Και πού να δουν τι συμβαίνει στο TikTok

THE NERDSTREAM

1 Μαρτίου 2022

Σε περίπτωση που δεν ζείτε κάτω από κάποια πέτρα, τότε σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως εδώ και μερικές βδομάδες το ίντερνετ ζει και αναπνέει σε ρυθμούς Euphoria, δηλαδή της υπερ-κουλ σειράς του HBO για τα υπερ-κουλ Gen-Z teens που απευθύνεται σε καταθλιπτικούς millennials. Πράγματι, η σειρά του Sam Levinson είναι ακραία εθιστική, κι είναι όσο να πεις διασκεδαστικό να ξαναβλέπεις τον κόσμο να παρακολουθεί από κοινού μια σειρά βδομάδα-βδομάδα στην μετά-Game of Thrones εποχή.

Ε, αυτό το διάχυτο αίσθημα πως το Euphoria είναι το πιο viral πράγμα που παίζει αυτήν την στιγμή στην pop κουλτούρα (ναι, γι’ αυτό βάζουν όλ@ αυτήν την χρυσόσκονη γύρω από τα μάτια) επιβεβαίωσε με στοιχεία το ίδιο το Twitter, ανακοινώνοντας πως πρόκειται για την πιο tweeted σειρά της δεκαετίας μέχρι τώρα. Βέβαια η δεκαετία ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, άρα αυτή η δήλωση είναι λίγο ανούσια, αλλά δεν πειράζει, ας κρατήσουμε τα hard data που μιλάνε πιο εύγλωττα από μόνα τους.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, υπήρξαν πάνω από 30 εκ. tweets για την δεύτερη σεζόν του Euphoria που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, νούμερο που αντιστοιχεί σε 51% αύξηση σε σύγκριση με τον πρώτο κύκλο (αντίστοιχη αύξηση υπήρξε και στα νούμερα τηλεθέασης φυσικά). Πιο συγκεκριμένα, το πιο δημοφιλές θέμα της σειράς ήταν το ημι-ειδύλλιο μεταξύ Fezco και Lexi, για το οποίο υπήρξαν 270,000 tweets με όλον τον πλανήτη να απαιτεί να happy end για την κόρη του Judd Apatow και τον σωσία του Mac Miller. Και δεν συζητάμε καν το τι συμβαίνει με τα Euphoria-related Tik Tok trends, έτσι;

Προφανώς το HBO ανανέωσε ήδη τη σειρά για τρίτη σεζόν, οπότε εδώ θα είμαστε πάλι σε κάνα-δυο χρόνια να τα ξαναπούμε.

Best of internet