Quantcast

Underground Railroad: Αυτό είναι το trailer για τη νέα σειρά Amazon πάνω στη σκλαβιά των μαύρων στις ΗΠΑ

Από τον Barry Jenkins του Moonlight και του If Beale Street Could Talk

THE NERDSTREAM

21 Οκτωβρίου 2020

Πολύς κόσμος φέτος έστρεψε το ενδιαφέρον του στις ταινίες και τις σειρές που αφηγούνται την μαύρη εμπειρία στην Αμερική του παρελθόντος και του παρόντος, αφού η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς γέννησε μια μεγάλη Black Lives Matter εξέγερση σε όλες τις ΗΠΑ. Έτσι, μοιραία τα φώτα έπεσαν και σε νέες ιστορικές παραγωγές που μιλάνε για τον ρατσισμό, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα Lovecraft Country ή The Good Lord Bird.

Τώρα, η επόμενη μεγάλη ιστορική σειρά για τη μαύρη σκλαβιά είναι το Underground Railroad της Amazon, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Colson Whitehead. Η μίνι σειρά θα έχει 9 επεισόδια και θα γραφτεί/σκηνοθετηθεί ολόκληρη από τον Barry Jenkins του Moonlight και του If Beale Street Could Talk, ο οποίος φέτος μοιάζει όλο και πολυάσχολος, έχοντας ήδη αναλάβει την αναβίωση του τηλεοπτικού The Knick αλλά και τη συνέχεια του κινηματογραφικού The Lion King.

Η σειρά για τον υπόγειο σιδηρόδρομο που υπήρξε στις αρχές του 19ου αιώνα ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για τους μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο νότο δεν έχει ακόμα σαφή ημερομηνία, αλλά οι φήμες λένε πως θα έρθει στις οθόνες μας προς τις αρχές του 2021. Κατά τ’ άλλα, τσεκάρετε το ολόφρεσκο πρώτο teaser trailer:

Best of internet