Quantcast

Κόπηκε άδοξα το The Dark Crystal, μια από τις πιο ψαρωτικές παραγωγές του Netflix

Μόλις μία σεζόν άντεξε, RIP

THE NERDSTREAM

22 Σεπτεμβρίου 2020

Σχεδόν 40 χρόνια περάσανε μέχρι το The Dark Crystal να δει την συνέχεια του να γίνεται πραγματικότητα. Ναι, μιλάμε για το κλασικό 80s έπος του Jim Henson, πρωτοπόρου των puppets (αφού δημιούργησε τα Muppets και Fraggle Rock) και άρχοντα του παιδικού dark fantasy (με Dark Crystal και Labyrinth), το οποίο ζωντάνεψε ξανά με την prequel σειρά του Netflix που έφερε τον τίτλο The Dark Crystal: Age of Resistance.

Όπως γράφαμε και πέρσι το καλοκαίρι που κυκλοφόρησε η σειρά στην πλατφόρμα, το μάτι μας έχει συνηθίσει στο CGI fuckfest των blockbuster. Κάθε τόσο όμως, σκάνε κάτι τεχνουργήματα από practical effects και δημιουργική φαντασία που, όσο να πεις, σου θυμίζουν πόσο πολύ σου έχει λείψει αυτού του είδους η χειροποίητη μαγεία. Κάτι τέτοιο ήταν και το The Dark Crystal.

Δεν θα έχουμε περισσότερο όμως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παραγωγού, Lisa Henson, η πλατφόρμα αποφάσισε να μην συνεχίσει τη σειρά. Παρόλα αυτά, υπόσχεται στους fans ότι θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να ολοκληρωθεί η ιστορία που ξεκίνησε να λέει η σειρά. Προφανώς η πανέμορφη παραγωγή ήταν πλέον αρκετά ακριβή για το Netflix ώστε να το συνεχίσει. Βέβαια, τι ειρωνεία, όλως τυχαίως πριν λίγες μέρες το The Dark Crystal τιμήθηκε με βραβείο Emmy.

Best of internet