Quantcast

Το Killing Eve συνεχίζει να μη μοιάζει με τίποτα άλλο στην τηλεόραση

Και το φινάλε της τρίτης σεζόν το απέδειξε για άλλη μια φορά

THE NERDSTREAM

15 Ιουνίου 2020

Πολλές φορές μπορεί να ακούσουμε για μια σειρά ότι «έσκασε από το πουθενά», αλλά λίγες είναι οι φορές που αυτή η φράση αποκτάει το πραγματικό της νόημα. Ε, μια από αυτές τις φορές που μια σειρά όντως έσκασε από το πουθενά ήταν όταν πρωτοείδαμε το Killing Eve πίσω στον μακρινό πια Απρίλιο του 2018.

Πίσω στο 2008, λοιπόν, το Killing Eve ήταν μια απόπειρα του BBC America να κερδίσει την τηλεοπτική καρδιά των ΗΠΑ με μια original σειρά. Το είχε ξαναδοκιμάσει στο πρόσφατο παρελόν με σειρές σαν το Orphan Black και το Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, αλλά ακόμα δεν είχε παράξει μια σειρά-ορόσημο. Θεωρητικά, το Killing Eve κάθε άλλο παρά εγγυημένο ήταν να αποτελέσει μια τέτοια σειρά-ορόσημο. Για την ακρίβεια, η σειρά πέτυχε και αγαπήθηκε κόντρα στα προγνωστικά, ακριβώς επειδή ήταν πρόθυμη να αμφισβητήσει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το Killing Eve βασιζόταν σε μια σειρά από e-νουβέλες του Luke Jennings που είχαν δημιουργήσει μια μικρή διαδικτυακή αίσθηση στα μέσα της δεκαετίας, αλλά μέχρι εκεί. Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ανήκαν στην Sandra Oh του Grey’s Anatomy και την λίγο-πολύ άγνωστη ακόμα τότε Jodie Comer, οπότε ούτε το καστ έκανε κάποια τρομερή αίσθηση. Tο σενάριο γράφτηκε κατά βάση από την Phoebe Waller-Bridge – αλλά αυτό ήταν ένα όνομα που δεν σήμαινε ακόμα και τόσα πολλά. Το Crashing κι η πρώτη σεζόν Fleabag είχαν τραβήξει την προσοχή κυρίως των πιο αφοσιωμένων σειρεφίλ, ενώ ο πλανήτης δεν την είχε ερωτευθεί ακόμα παράφορα όπως συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο περίπου.

Αλλά το πείραμα πέτυχε κι η σειρά έγινε όντως ορόσημο, αποτελώντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό και την κριτική. Εξάλλου, το Killing Eve πρότεινε ένα ύφος που είχαμε πραγματικά ανάγκη. Η ιστορία της μυστικής πράκτορα Eve Polastri που καταδιώκει την αξιολάτρευτη, ψυχοπαθή, πληρωμένη δολοφόνο Villanelle ακούγεται πιθανώς κοινότοπη, αλλά στην πράξη η σειρά αναποδογύρισε περίπου όλα τα στερεότυπα και τα παραδοσιακά μοτίβα του κατασκοπικού είδους. Και μάλιστα το έκανε με κατάμαυρο χιούμορ, έξυπνους διαλόγους, οργασμική αισθητική, απολαυστικό ρυθμό και τρομερή χημεία μεταξύ του καστ.

Στον πρόσφατο τρίτο κύκλο, μάλιστα, η σειρά ξεκίνησε με μια εντελώς σκοτεινή στροφή, αφού ο θάνατος ενός βασικού χαρακτήρα δημιούργησε νέες δυναμικές μεταξύ των υπολοίπων. Ταυτόχρονα, βέβαια, το κεντρικό focus του Killing Eve παραμένει στην προσπάθεια της Villanelle να ξεκόψει από τη δουλειά της ως πληρωμένη δολοφόνος και στην διερεύνηση της ταραγμένης σχέσης της με την Eve.

Μετά τον πρώτο κύκλο που έφερε την υπογραφή της Waller-Bridge, η σειρά επέλεξε να αναπτύξει με μεγαλύτερη ποικιλομορφία τον μοναδικά γυναικείο χαρακτήρα και ύφος της, με μια διαφορετική showrunner να αναλαμβάνει την κάθε σεζόν. Έτσι, η Emerald Fennell μας έδωσε τον δεύτερο κύκλο κι η Suzanne Heathcote υπέγραψε την τρίτη σεζόν που ξεκίνησε φαντασμαγορικά στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκε ακόμα πιο φαντασμαγορικά στις 31 Μαΐου, όντας πλέον διαθέσιμη ολόκληρη για μπιντζάρισμα στο Vodafone TV.

Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους – μικρούς και μεγάλους.

Κάθε μήνα, ο πλούσιος on demand κατάλογος του Vodafone TV ανανεώνεται με μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, αποκλειστικές δωρεάν νέες σειρές και ταινίεςανατρεπτικά ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμα  διαθέσιμα τη στιγμή που τα θες και από όποια συσκευή επιθυμείς (τηλεόραση – κινητό ή και tablet)

Best of internet