Quantcast

Το Chernobyl έγινε επίσημα η σειρά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο IMDb

Με το πολύ ψύχραιμο σκορ των 9,7 στα 10

THE NERDSTREAM

6 Ιουνίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το έχετε πάρει γραμμή, φίλες και φίλοι, αλλά τις τελευταίες βδομάδες έχει προκληθεί ένας μίνι-πανικός με την σειρά Chernobyl που έβγαλε το HBO ώστε να εξιλεωθεί για το φινάλε του Game of Thrones αφηγηθεί την ιστορία του τραγικού πυρηνικού ατυχήματος του 1986, και μάλιστα με τρομακτικά λεπτομερή τρόπο.

Ο λαός, λοιπόν, λάτρεψε το Chernobyl τόσο πολύ που δεν προσπάθησε ούτε στο ελάχιστο να μετριάσει την χαρά που του προσέφερε αυτή η ηλιαχτίδα φωτός σε μορφή τηλεοπτικής σειράς. Κι ενώ το Chernobyl ολοκλήρωσε την πορεία του με το 5ο επεισόδιο αυτές τις μέρες, βρίσκεται πλέον πανηγυρικά στην πρώτη θέση της κατάταξης των τηλεοπτικών σειρών στο IMDb.

Για την ακρίβεια, η σειρά έχει βαθμολογία 9,7 στα 10 έπειτα από 140.000 αξιολογήσεις, γεγονός που την ανεβάζει στην πρώτη θέση. Έπειτα ακολουθούν το Breaking Bad, το Planet Earth II και το Band of Brothers με 9,5, το πρώτο Planet Earth με 9,4, κι έπειτα το Game of Thrones και το The Wire με 9,3 έκαστο. Κι η δεκάδα, τέλος, κλείνει με τα Our Planet, Cosmos και Blue Planet II που έχουν 9,2 το καθένα.

Απ’ αυτήν την κατάταξη βγάζουμε 3 συμπεράσματα. Πρώτον, ότι το κοινό του IMDb είναι ΠΟΛΥ γενναιόδωρο με τις σειρές που του αρέσουν. Δεύτερον, ότι ο λαός γουστάρει να βλέπει ζωάκια να πηδιούνται στο BBC. Τρίτον, ότι από τις πρώτες 7 σειρές οι 4 είναι του HBO, πράγμα δίκαιο γενικά.

Best of internet