Quantcast

Κάμποσους μήνες θα αργήσει η νέα σεζόν Black Mirror, γιατί το Bandersnatch ήταν μεγάλη μανούρα να φτιαχτεί

Μα γιατί, ήταν πολύ απλό

THE NERDSTREAM

3 Ιανουαρίου 2019

Φανταζόμαστε ότι μέχρι τώρα θα έχετε δει ήδη, αγαπητοί φίλοι και φίλες, το ούλτρα-εορταστικό χαρμόσυνο επεισόδιο/ταινία/game/event που μας χάρισε το Black Mirror τα φετινά Χριστούγεννα. Εικάζουμε, επίσης, ότι κάψατε επαρκώς το μυαλό σας μ’ αυτό το Choose Your Own Adventure ανοσιούργημα.

Ναι, το ξέρουμε ότι θα σας εκπλήξει, αλλά αυτό το πράγμα που ήταν το Bandersnatch ήθελε δουλειά, πάρα πολλή δουλειά. Ο Charlie Brooker, δηλαδή ο δημιουργός της σειράς και μέγας άρχοντας της βρετανικής κωμικής τηλεόρασης, μίλησε χτες στο Hollywood Reporter τόσο για την διαδικασία δημιουργίας του Bandersnatch όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επερχόμενο 5ο κύκλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, η ιδέα για το Bandersnatch ήρθε κατά τη διάρκεια του brainstorming για την 5η σεζόν, αλλά προκειμένου να φτιαχτεί όπως φτιάχτηκε ήθελε πολύυυ παραπάνω χρόνο απ’ ό,τι συνήθως, προφανώς. Έτσι, αναγκαστικά καθυστέρησε σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία των νέων επεισοδίων, αφού το διαδραστικό event ήθελε όλο και περισσότερο χρόνο και κόπο.

Βέβαια, το καλό είναι πως ο 5ος κύκλος δουλευόταν παράλληλα με το Bandersnatch, απλά με πιο χαλαρό ρυθμό συνήθως. Στην πράξη, αυτό σημαίνει χοντρικά ότι η νέα σεζόν θα αργήσει κάμποσους μήνες ακόμα να έρθει στο Netflix, αλλά τουλάχιστον θα την έχουμε μέσα στο 2019.

Best of internet