Quantcast

Σε τηλεοπτική σειρά έρχεται το Rashomon του Kurosawa, μάλλον τους τέλειωσαν τα αμερικάνικα remakes

Από την εταιρία παραγωγής του Steven Spielberg παρακαλώ

THE NERDSTREAM

19 Δεκεμβρίου 2018

Έχετε δει εκείνη την φάση που παίζει φουλ σε ταινίες και σειρές, όταν το ίδιο συμβάν παρουσιάζεται διαδοχικά και με διαφορετικό τρόπο από την σκοπιά των εμπλεκόμενων σε αυτήν; Σίγουρα την έχετε δει, κυρίως γιατί έχετε μάτια και δευτερευόντως επειδή έχει γίνει ένα εκατομμύριο φορές. Ε, αυτόν τον ανατρεπτικό τρόπο αφήγησης τον εισήγαγε στο σινεμά ο σπουδαίος Akira Kurosawa με το σπουδαίο Rashomon του 1950.

Τώρα, λοιπόν, η Amblin Entertainment, η εταιρία παραγωγής του Steven Spielberg, εξασφάλισε τα δικαιώματα του Rashomon προκειμένου να το μετατρέψει σε μια σειρά μυστηρίου διάρκειας 10 επεισοδίων, η οποία, μαντέψτε, θα αφηγείται τα γεγονότα της ιστορίας ενός εγκλήματος μέσα από τις διαφορετικές εκδοχές των πρωταγωνιστών της.

Λογικά δεν θα είναι ακριβές remake, αφού αναμένεται να αλλάξει ο τόπος και ο χρόνος της ιστορίας, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε παραπάνω πληροφορίες για την πλοκή ή τους συντελεστές της σειράς. Αντίστοιχα, άγνωστο είναι ακόμα και το ποιο τηλεοπτικό δίκτυο ή streaming πλατφόρμα θα προβάλει την σειρά. Για την ιστορία, πάντως, η Amblin πρόσφατα συμμετείχε στην παραγωγή του The Haunting of Hill House για το Netflix αλλά και στην παραγωγή της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς Halo.

Best of internet