Quantcast

Λίγο πριν το τελευταίο του επεισόδιο, ο Rick Grimes μιλάει για το δύσκολο αντίο στο The Walking Dead

Καληνύχτα γλυκέ σερίφη

THE NERDSTREAM

2 Νοεμβρίου 2018

Αυτό ήταν, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Ο Rick Grimes, ο άνθρωπος-πυξίδα του The Walking Dead εδώ και 9 κύκλους, ετοιμάζεται να εμφανιστεί για τελευταία φορά στην μικρή οθόνη. Όχι πως δεν το ξέραμε. Το ξέραμε. Οι πρώτες φήμες είχαν έρθει στην επιφάνεια ήδη από πέρσι, ενώ τελικά το καλοκαίρι στο San Diego Comic-Con επιβεβαιώθηκε πως ο 9ος κύκλος θα είναι ο τελευταίος για τον Andrew Lincoln.

Και τώρα, την Κυριακή που μας έρχεται, στις 4 Νοεμβρίου, θα προβληθεί το μεγάλο αντίο της σειράς προς τον Grimes στο 5ο επεισόδιο της σεζόν με τον αποκαλυπτικό τίτλο What Comes After. Φυσικά, το πώς θα πραγματοποιηθεί η έξοδος του Rick είναι ακόμα ένα μεγάλο μυστήριο, αλλά εμείς εδώ το Nerdcult εξασφαλίσαμε από το FOX Greece την αποκλειστική δημοσίευση μιας συνέντευξης του Lincoln, όπου μιλάει αναλυτικά για την αποχώρησή του από τη σειρά, αυτά που θα του λείψουν, κι αυτά που θα κρατάει για πάντα στην καρδιά του.

Ο 9ος κύκλος του The Walking Dead, λοιπόν, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο και χωρίζεται σε δύο κομμάτια: τα πρώτα 8 επεισόδια προβάλλονται τώρα και τα επόμενα 8 θα προβληθούν στις αρχές του 2019. Κι ενώ τώρα, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος του πολέμου, οι επιζώντες ξαναχτίζουν τον πολιτισμό συνεργαζόμενοι ειρηνικά, ο Rick ετοιμάζεται για το μεγάλο αντίο. Έτσι, πριν από λίγες βδομάδες, ο Andrew Lincoln μαζί με την νέα showrunner της σειράς, Angela Kang, βρέθηκαν στο New York Comic Con και συμμετείχαν σε μια στρογγυλή τράπεζα, όπου μίλησαν αναλυτικά για το νέο κύκλο της σειράς και το τελευταίο επεισόδιο του Rick Grimes, το οποίο θα προβληθεί αποκλειστικά από το FOX Greece τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Η συζήτηση αυτή, λοιπόν, ξεκινάει με την Kang να μιλάει για το ύφος του νέου κύκλου και την έμφασή του στην οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας. Συγκεκριμένα η Kang μας λέει: “Ξέρετε, οι άνθρωποι στην αποκάλυψη είναι απλώς καθημερινοί, φυσιολογικοί άνθρωποι που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πράγματα που είναι τρομακτικά δύσκολα. Γι’ αυτό χρειάζονται κι έναν ηγέτη να τους τραβήξει μπροστά. Κι όταν προκύπτουν διαφωνίες και κόντρες μεταξύ τους, τότε αυτό οδηγεί σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για μας”.

Έπειτα, η κουβέντα πήγε μοιραία στον Rick Grimes, με τον Βρετανό Andrew Lincoln να κοιτάζει προς τα πίσω την πορεία του στη σειρά. Όταν ρωτήθηκε τι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια απ’ την εμπειρία του, ο Lincoln είπε: “Το να δουλέψω στην Αμερική με Αμερικάνους ηθοποιούς ήταν ένα όνειρο που είχα πάρα πολλά χρόνια, απ’ όταν ήμουν ακόμα στη δραματική σχολή. Κι έτσι το γεγονός ότι εδώ και 9 χρόνια έχει περάσει από τη σειρά σχεδόν όλο το Screen Actors Guild of America προκειμένου να βρει τον θάνατο στα χέρια μου, ήταν κάτι το απόλυτα συναρπαστικό”.

Μιλώντας για την τελευταία μέρα των γυρισμάτων ως Rick Grimes, ο Lincoln θυμάται ότι γκρέμισε το σετ της σειράς. Παραδέχεται πως είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα για μια σκηνή, η οποία κατά τη διάρκεια της υλοποίησης βέβαια κατέληξε σε απόλυτη καταστροφή, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ένα κομμάτι του σετ και να πέσει πάνω σε έναν κάμεραμαν (ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο άνθρωπος). Σε πιο σοβαρό τόνο, όμως, παραδέχτηκε επίσης πως το αντίο ήταν μια απίστευτη στιγμή, συγκινητική τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που εργάζονται στο Walking Dead.

Φυσικά, ένας πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια τέτοια σειρά ήταν μια τεράστια δέσμευση. Κι όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να αποχωρήσει, ο Lincoln είπε: “Τώρα που είμαι κάθε μέρα με την οικογένειά μου και βλέπω τα παιδιά μου, το ξέρω πως ήταν η σωστή απόφαση. Είναι τόσο απλό. Αλλά μου λείπει ήδη πάρα πολύ. Μου λείπει η σχέση που είχαμε εκεί μέσα, μου λείπουν οι άνθρωποι, είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα”.

Βέβαια, τα πράγματα έγιναν πιο τσαχπίνικα και ευχάριστα όταν η κουβέντα πήγε στην σχέση του με τον Norman Reedus, δηλαδή ένα από τα πιο απολαυστικά bromances αυτής της τηλεοπτικής δεκαετίας. Μιλώντας για τις απανωτές φάρσες που έκαναν ο ένας στον άλλο όλα αυτά τα χρόνια κατά τα γυρίσματα, ο Lincoln αποκάλυψε πως μια φορά ο Reedus είχε βάλει glitter στο aircondition του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να βγάζει ακόμα μέχρι και σήμερα, τρία χρόνια μετά.

Μετά προφανώς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Reedus, λέγοντας πως πρόκειται για καταπληκτικό ηθοποιό, μιλώντας επίσης με θαυμασμό για την Melissa McBride και τον Jeffrey Dean Morgan, όπως επίσης και για τον πολυ-αγαπημένο Jon Bernthal, ο οποίος κάνει το comeback του σ’ αυτήν την σεζόν ως πρώην κολλητός του Rick, μιας και έφυγε από κοντά μας κάμποσες σεζόν νωρίτερα.

Όσον αφορά τον τρόπο που φεύγει απ’ την σειρά, προφανώς δεν έκανε spoilers, αλλά αρκέστηκε στο να δηλώσει το εξής: “Είχα μερικές ιδέες αλλά ήταν απαίσιες. Ήθελα να βγάλω φτερά από την πλάτη και να πετάξω προς την αιωνιότητα πετώντας παντού glitter”. Τέλος, αφού είπε πως ο κόσμος τον σταματάει στον δρόμο και του λέει πόσο λυπάται που θα τον χάσει απ’ τη σειρά, ο Lincoln μίλησε για τα ενθύμια μετά από 9 χρόνια στο Walking Dead: “Δεν έχω το καπέλο μου, το πήρε κάποιος άλλος. Εγώ ήθελα τις μπότες, αλλά για κάποιο λόγο δε μου τις έδωσαν. Ίσως μάθετε το γιατί όταν δείτε τη νέα σεζόν”.

Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV και WIND VISION.

Best of internet