Quantcast

Έρχεται νέα μίνι-σειρά Dracula στο Netflix από τους δημιουργούς του Sherlock

Έχουν πάρει εργολαβία τη Βικτωριανή Αγγλία τα παιδιά

THE NERDSTREAM

16 Οκτωβρίου 2018

Ήδη ακούμε μέσα μας μια φωνή να ρωτάει: πόσο Δράκουλα χωράει ακόμα η ποπ κουλτούρα; Είναι πραγματικά αδύνατον να μετρήσεις τις μεταφορές του κλασικού, μυθικού χαρακτήρα του Μπραμ Στόκερ στην οθόνη, από το βουβό σινεμά μέχρι τις ταινίες της Universal το ’30 με τον Μπέλα Λουγκόζι και τις ταινίες της Hammer το ’50 με τον Κρίστοφερ Λι, μέχρι τις καλτίλες του ’70, και τον Δράκουλα του Κόπολα και του Μπρουκς στα 90s.

Όχι πως η τηλεόραση πάει πίσω βέβαια, και τώρα θα αποκτήσει άλλη μια νέα εκδοχή στην πλατφόρμα του Netflix. Για την ακρίβεια, οι δημιουργοί του τηλεοπτικού Sherlock, δηλαδή οι Μαρκ Γκάτις and Στίβεν Μόφατ (ο πρώτος γνωστός κυρίως από το θρυλικό βρετανικό League of Gentlemen κι ο δεύτερος απ’ τη δουλειά του στο Doctor Who), ανέλαβαν το σενάριο και την σκηνοθεσία για μια μίνι-σειρά με βάση το βιβλίο του Στόκερ.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσουν το φορμάτ του Sherlock στο BBC και θα ετοιμάσουν τρία επεισόδια διάρκειας 90 λεπτών έκαστο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή και πότε θα δούμε τη σειρά στις οθόνες μας, αλλά αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι θα προβληθεί από το BBC στη Βρετανία και από το Netflix στον υπόλοιπο πλανήτη. Κατά τ’ άλλα, αναμένουμε.

Best of internet