Quantcast

Έρχεται το αμερικάνικο remake του αδικοχαμένου Utopia, αποδίδεται τηλεοπτική δικαιοσύνη

Και μάλιστα δια χειρός της συγγραφέα του Gone Girl, Τζίλιαν Φλιν

THE NERDSTREAM

21 Ιουνίου 2018

Έχουμε ξαναμιλήσει πολλάκις για τον πόνο των αδικοχαμένων κομμένων σειρών, δεν θα σας ζαλίζουμε. Τουλάχιστον, σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις αποδίδεται δικαιοσύνη. Μερικές φορές, όπως στο Arrested Development, η αναβίωση δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Σε άλλες περιπτώσεις, σαν του Brooklyn Nine-Nine, η σωτηρία έρχεται τάχιστα και η σειρά επανέρχεται στη ζωή. Άλλες φορές, χρειάζεται να περιμένουμε πολλά χρόνια και τελικά η αναβίωση έρχεται με την μορφή ταινίας, όπως στο Deadwood.

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, ένα απ’ τα κοψίματα σειρών που πόνεσε περισσότερο ήταν αυτό του βρετανικού Utopia. Η υπέροχη παρανοϊκή συνομωσιολογική sci-fi thriller σειρά του Dennis Kelly έπαιξε για δύο σεζόν στο Channel 4 το 2013 και το 2014, και στη συνέχεια κόπηκε αιφνιδιαστικά προκαλώντας την οργή και τη μήνη του διεθνούς ίντερνετς.

Πίσω στο 2014 όμως, το ΗΒΟ αποφάσισε να διασώσει το Utopia και ανέθεσε στον David Fincher να φτιάξει μια αμερικάνικη εκδοχή της σειράς με σεναριογράφο την Gillian Flynn, συγγραφέα του Gone Girl και σεναριογράφου της ομώνυμης ταινίας που επίσης σκηνοθέτησε ο Fincher. Παπάρια όμως, αγαπητοί φίλοι, μιας και το Fincher τα έσπασε με το ΗΒΟ για οικονομικούς λόγους και το πρότζεκτ μπήκε στον πάγο.

Έεελα όμως που τρία χρόνια αργότερα χώθηκε στη φάση η Amazon, πήρε τα δικαιώματα της σειράς και ανέθεσε εκ νέου στην Flynn να ετοιμάσει την αναβίωση του Utopia. Όλα αυτά έγιναν τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ανακοινώθηκε ότι η συγγραφέας υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την streaming πλατφόρμα για την παραγωγή περιεχομένου στην υπηρεσία. Και στο μεταξύ, η Φλιν ήδη είχε κάνει την πρώτη της τηλεοπτική απόπειρα με το Sharp Objects, το οποίο έρχεται στο ΗΒΟ τον Ιούλιο.

Τώρα λοιπόν, μιλώντας στο Hollywood Reporter, η Φλιν επιβεβαίωσε ότι τα γυρίσματα του αμερικάνικου Utopia ξεκινάνε φέτος το φθινόπωρο, και μάλιστα η ίδια θα βρίσκεται στην θέση του showrunner της σειράς. Εμπιστευόμαστε την Φλιν, αναμένουμε την απόδοση τηλεοπτικής δικαιοσύνης.

Best of internet