Quantcast

Το «The Expanse» κόπηκε άδοξα και το ίντερνετ προσπαθεί να του βρει νέο σπίτι

Στο δρόμο που χάραξε το Brooklyn Nine-Nine την περασμένη βδομάδα

THE NERDSTREAM

14 Μαΐου 2018

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα έχουν γίνει λίγο awkward με τις κομμένες τηλεοπτικές σειρές πλέον. ΟΚ, τα τηλεοπτικά δίκτυα πάντα έπαιρναν λάθος αποφάσεις κατά καιρούς σε τέτοια ζητήματα, συχνά κοιτώντας το άμεσα βραχυπρόθεσμο κέρδος και αδυνατώντας να καταλάβουν την πραγματική δυναμική μιας σειράς – ακόμα κι αν κινούταν υπόγεια σε επίπεδο cult λατρείας που περίμενε τη στιγμή να εκραγεί. Κάπως έτσι φτάσαμε σε ακυρώσεις σειρών που πόνεσαν πολύ και ο χρόνος απέδειξε πως επρόκειτο για τραγικές αποφάσεις, όπως στις περιπτώσεις των Firefly, Freaks and Geeks, Arrested Development και Deadwood, μεταξύ πολλών άλλων.

Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της νέας εποχής των τηλεοπτικών σειρών και του online streaming, θα περίμενε κανείς πως τα ατυχή κοψίματα θα είχαν αρχίσει να φεύγουν σιγά-σιγά από την ατζέντα των δικτύων, μιας και τα sleeper hits έχουν αποδείξει επανειλημμένα την μακροπρόθεσμη αξία τους. Από την άλλη, βέβαια, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο για μια κομμένη σειρά να βρει νέα τηλεοπτική στέγη μέσα σε χρόνο dt, όπως έγινε για παράδειγμα με το Brooklyn Nine-Nine που κόπηκε αιφνιδιαστικά από το Fox την περασμένη βδομάδα και μέσα σε λίγες μέρες το τσάκωσε το NBC.

Ε, λοιπόν, τώρα είναι η σειρά του The Expanse να αναζητήσει σανίδα σωτηρίας για να βγει από την θάλασσα των άδικα και πρόωρα κομμένων σειρών. Η υπέροχη sci-fi σειρά ξεκίνησε το 2015 στο SyFy Channel, και η 3 σεζόν που παίζεται αυτήν τη στιγμή θα είναι η τελευταία της στο συγκεκριμένο δίκτυο. Βέβαια, αυτή η απόφαση ακύρωσης δεν είναι ακριβώς σαν τις συνηθισμένες, μιας και το ίδιο το κανάλι είναι που νιώθει ριγμένο από το ντηλ, δεδομένου έχει μόνο τα δικαιώματα άμεσης διανομής της σειράς σε ζωντανό τηλεοπτικό χρόνο μιας και τα διεθνή δικαιώματα streaming ανήκουν ήδη στο Netflix.

Η εταιρία παραγωγής της σειράς, Alcon Entertainment, είχε δηλώσει πως σκοπεύει να ψάξει για νέα τηλεοπτική στέγη, αλλά οι φανς του The Expanse είπαν να βάλουν ένα ιντερνετικό χεράκι ακόμα στην όλη υπόθεση. Η καμπάνια με το όνομα #SaveTheExpanse λοιπόν προσπαθεί να πείσει την Amazon ή το Netflix να πάρουν τη σειρά κάτω από τις φτερούγες τους και μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 30κάτι χιλιάδες υπογραφές, με τον επίσημο Twitter λογαριασμό των σεναριογράφων να μπαίνει ψιλο-θλιβερά στο χορό παρακαλώντας streaming πλατφόρμες.

What a time to be alive.

Best of internet