Quantcast

Peaky Blinders: Άρχισαν να σκάνε οι πρώτες λεπτομέρειες για την 5η σεζόν

Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα κουράγιο μέχρι την επιστροφή της σειράς

THE NERDSTREAM

27 Απριλίου 2018

Πρώτα απ’ όλα, ας θυμηθούμε χοντρικά πού βρισκόμαστε στον κόσμο του Peaky Blinders, προειδοποιώντας για τα επερχόμενα spoilers αν δεν έχετε δει τη σειρά μέχρι τώρα. Η 4η σεζόν της πολυαγαπημένης σειράς ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο που μας πέρασε και τα πράγματα έφτασαν στα άκρα, για να το θέσουμε έτσι. Η οικογένεια Shelby εδραίωσε ακόμα περισσότερο τα κουμάντα της, ξεμπερδεύοντας (μάλλον) με τους Alfie Solomons και Luca Changretta, ενώ παράλληλα ο Tommy κατάφερε να μπει στη βουλή εκ μέρους των Εργατικών εκπροσωπώντας το Νότιο Μπέρμιγχαμ. Νοτ μπαντ, νοτ μπαντ.

Βέβαια, λίγο καιρό νωρίτερα, ο Paul Anderson που υποδύεται τον πρεσβύτερο αδερφό Arthur Shelby είχε μιλήσει στο Metro και είχε δηλώσει με σαφήνεια πως το μέλλον του Tommy δεν είναι στην πολιτική. Απλά έτσι κατάφερε να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την θέση του με πολιτική κάλυψη, επιτρέποντας πλέον στην οικογένεια Shelby να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της.

Αυτό που μάθαμε αυτήν τη βδομάδα από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline, όμως, είναι το ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης του επερχόμενου 5ου κύκλου. Όπως συνέβη και στις προηγούμενες σεζόν, και τα 6 επεισόδια θα γυριστούν από τον ίδιο σκηνοθέτη – και σ’ αυτήν την θέση θα βρίσκεται πλέον ο Anthony Byrne, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε σειρές σαν τα Ripper Street και Mr. Selfridge, αλλά και τα επερχόμενα In Darkness και Butterfly.

Το σενάριο, από την άλλη, θα συνεχίσει να υπογράφει ο δημιουργός της σειράς Steven Knight (υπεύθυνος επίσης για το τηλεοπτικό Taboo και τα κινηματογραφικά Locke και Eastern Promises μεταξύ άλλων), ο οποίος δήλωσε αυτές τις μέρες στο Digital Spy ότι ενδέχεται ο 5ος κύκλος να είναι και ο τελευταίος του Peaky Blinders. Τέλος, ακριβή ημερομηνία για την νέα σεζόν δεν έχουμε ακόμα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε σίγουρα μέχρι το 2019 για να επιστρέψει στο BBC2.

Best of internet