Quantcast

Οι δημιουργοί του Stranger Things κατηγορούνται για σκληρό ξεπατίκωμα από ταινία μικρού μήκους

Οι αδερφοί Duffer έφαγαν μήνυση από τον δημιουργό της ταινίας Charlie Kessler

THE NERDSTREAM

5 Απριλίου 2018

Ναι, οι αδερφοί Duffer, οι δημιουργοί της πιο πετυχημένης και πολυ-αγαπημένης σειράς των τελευταίων 2-3 χρόνων (του Stranger Things δηλαδή) κατηγορούνται για κάτι ιδιαίτερα βαρύ στους καλλιτεχνικούς και ψυχαγωγικούς κύκλους: για κλοπή ιδεών. Ακριβώς, όπως το ακούσατε. Ο Charlie Kessler, ο δημιουργός της μικρού μήκους ταινίας Montauk, υπέβαλε μήνυση την Τρίτη στους Matt και Ross Duffer, υποστηρίζοντας πως οι τελευταίοι έκλεψαν τις κεντρικές ιδέες για το Stranger Things από την ταινία του.

Σύμφωνα με τον Kessler, ο ίδιος συνάντησε του αδερφούς Duffer τον Απρίλιο του 2014 σ’ ένα πάρτι του Tribeca Film Festival, όπου τους μίλησε για το Montauk με την ελπίδα ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να μετατραπεί σε ταινία μεγάλου μήκους. Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, οι Duffer είχαν χρησιμοποιήσει τον προσωρινό τίτλο The Montauk Project κατά τα πρώτα στάδια του development του Stranger Things, κάτι που επιβεβαιώνεται κι από ρεπορτάζ της εποχής. Ο Kessler ισχυρίζεται όμως ότι οι Duffers χρησιμοποίησαν στοιχεία της δουλειάς του σαν βάση για το Stranger Things.

Βέβαια, τόσο το Montauk όσο και το Stranger Things βασίζονται στο cult βιβλίο The Montauk Project: Experiments in Time που εκδόθηκε το 1992 και αφορούσε μυστικά κυβερνητικά πειράματα σε παιδιά στο Camp Hero του Montauk, Long Island. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Kessler έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με το Netflix, καθώς είχε εργαστεί στις σειρές του τηλεοπτικού υπερ-ηρωικού σύμπαντος της Marvel. Από την πλευρά τους, βέβαια, οι Duffers χτες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και πιστόλιασαν τους ισχυρισμούς του Kessler, χαρακτηρίζοντάς τους ως “εντελώς ανάξιους λόγου”.

Δείτε εδώ το trailer του Montauk που γύρισε ο Kessler το 2011:

 

Best of internet