Quantcast

Η Amazon πουλάει και την ψυχή της για να βρει το επόμενο Game of Thrones

Ψήνεται να δώσει 1 δις δολάρια για την επόμενη fantasy τηλεοπτική σειρά της

THE NERDSTREAM

28 Μαρτίου 2018

Ως γνωστόν, φίλοι και φίλες, το 2019 έρχεται η τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι οι χαρμάνες από την απουσία της σειράς θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και, δεύτερον, ότι όλοι θα πέσουν σαν τα κοράκια να βρούνε ποιο θα είναι το επόμενο fantasy τηλεοπτικό blockbuster που θα καταφέρει να γεμίσει αυτό το κενό. Βέβαια, κακώς χρησιμοποιούμε μέλλοντα χρόνο, γιατί αυτή η κούρσα έχει ξεκινήσει ήδη – και η Amazon έχει σαλέψει και ξοδεύει τα εκατομμύρια σαν να ήταν φραγκοδίφραγκα προκειμένου να καβατζώσει την θέση.

Δεν είναι μόνο ότι η εταιρεία πέρυσι ανακοίνωσε την τηλεοπτική μεταφορά του Lord of the Rings, για την οποία τα δικαιώματα κόστισαν, λέει, 250 εκ. δολάρια και η συνολική παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο. Είναι επίσης ότι ετοιμάζει καινούρια σειρά με τον Κόναν τον Βάρβαρο, έχει στα σκαριά την μεταφορά του sci-fi έπους Consider Phlebas κι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για μια σειρά ακόμα από κλασικά fantasy έργα που ακόμα δεν έχουμε δει την οθόνη.

Ε, τώρα το πάει στο επόμενο στάδιο. Πώς; Πολύ απλό. Η Amazon σκοπεύει να σκάσει 1 δις δολάρια προκειμένου να μεταφέρει στην οθόνη το sci-fi μυθιστόρημα The Three-Body Problem του Liu Cixin. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, η εταιρία του Jeff Bezos είναι σε συνομιλίες για την αγορά των δικαιωμάτων του best-seller βιβλίου που εκδόθηκε το 2008, τα οποία ανήκουν στον Κινέζο επιχειρηματία Lin Qi, δηλαδή τον πρόεδρο του online gaming κολοσσού Youzu Interactive.

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του Game of Thrones είναι πολύ δύσκολο πράγμα να επαναληφθεί, μιας και είναι κάτι που προσπάθησαν ουκ ολίγοι αυτά τα χρόνια που παίζει η σειρά, αλλά δεν μας χαλάει καθόλου να χαζέψουμε όλους αυτούς τους ζάμπλουτους παραγωγούς να σκορπάνε τα αμέτρητα λεφτά τους προκειμένου να κερδίσουν την συμπάθεια και τα κλικ μας.

Best of internet