Quantcast

ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΜΕ NETFLIX: Ποιες σειρές να δεις ανάλογα με το τι τύπος αρρώστου είσαι

Netflix and Cold

23 Φεβρουαρίου 2018

Σπίτι με γρίπη: πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή, χαρτομάντηλα, χοντρές κάλτσες, διπλή κουβέρτα, χάπια, σιρόπια, καραμέλες, κοτόσουπα, τσάι, Netflix. Αυτά είναι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς δηλαδή; Καθίστε αναπαυτικά, φυσήξτε τη μύτη σας κι ανακαλύψτε ποιες είναι οι κατάλληλες σειρές για εσάς ανάλογα με το τι τύπου αρρώστου είστε και θα στρώσετε τσακ μπαμ.

Ο “Drama Queen”

Μη δεις το θερμόμετρο να γράφει δέκατα, έχει έρθει το τέλος του κόσμου, ζεις ένα δράμα, η ζωή είναι μια κόλαση, γιατί σε σένα, γιατί τώρα, μισείς τα πάντα γύρω σου και το ίδιο σου το είναι.

Τι να δεις: Μούφα, It’s the End of the F***ing World, Χάλια Όλα! προφανώς

Ο στωικός

Πονάνε ωρέ τα παλικάρια; Ό,τι και να σε βρει το υπομένεις σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα. Απλά για το καλό όλων καλύτερα να να σε αφήσουν στην ησυχία σου.

Τι να δεις: The Blacklist, Fargo, Broadchurch, Ozark, Breaking Bad, Peaky Blinders, σοβαρά πράγματα.

Ο γκρινιάρης

Οι λέξεις “υπομονή” και “τακτ” δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιό σου. Ό,τι βιώνεις το μοιράζεσαι με όποιον βρεις μπροστά σου, είτε μιλάμε για το κεφάλι σου “που πάει να σπάσει”, είτε για στενές επαφές τρίτου τύπου με την λεκάνη της τουαλέτας.

Τι να δεις: Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα

O «κάνω σαν πεντάχρονο»

Λίγο πονόλαιμο ή στομαχόπονο να νιώσεις, διπλώνεσαι σε εμβρυακή στάση και θέλεις τη μαμά σου. Δηλαδή θες κάποιον να σε υπηρετεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, να σου στίβει χυμό πορτοκάλι, να σε χαϊδολογεί και να σε κανακεύει συνεχώς μέχρι να σου περάσει, κωλόπαιδο.

Τι να δεις: Κινούμενα σχέδια για μεγάλους, δηλαδή Big Mouth, Rick & Morty, Bojack Horseman

Ο μικροβιοφοβικός

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να αρρωστήσεις «επισήμως» για να κλειστείς στο καβούκι σου. Οι χώροι με πολυκοσμία και συνωστισμό είναι το χειρότερό σου. Θα κάτσεις σπίτι. Ει δυνατόν, για πάντα.

Τι να δεις: σειρές με πάνω από τρεις σεζόν, δηλαδή Οικογένεια Γκιλμορ, Τα Φιλαράκια, The Good Wife, Dexter, Californication

Ο «φέρτε έναν γιατρό, πεθαίνω»

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν αποθηκεύσει το τηλέφωνό σου και το σηκώνουν μόνο στις 10 αναπάντητες και πάνω. Σου είναι πολύ σημαντικό να σου πει ένας ειδικός πως όλα θα πάνε καλά, στην πραγματικότητα τα περισσότερα προβλήματά σου λύνονται με ζεστό τσάι και αναβράζοντα ντεπόν.

Τι να δεις: Narcos

Ο «διαγνωσάκιας»

Ό,τι σύμπτωμα κι αν σου εμφανιστεί, το γκουκλάρεις σε ελληνικά, αγγλικά και greeklish. Ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα σε κρύωμα, ίωση και γρίπη. Γνωρίζεις τα ονόματα των φαρμάκων καλύτερα από τα ονόματα των πρώτων σου ξαδέλφων.

Τι να δεις: Μάστερ στο Τίποτα, Μηχανοργάνωση για Κλάματα

Ο ενοχικός

Δεν έχεις πάρει ποτέ αναρρωτική άδεια, ακόμα και με 40 πυρετό συνεχίζεις να διαβάζεις κανονικά τα e-mails της δουλειάς, και όταν δεν μπορείς να πας στο γραφείο, προσφέρεσαι πάντα να δουλέψεις από το σπίτι.

Τι να δεις: Suits, Mad Men και οτιδήποτε με κουστουμάτους γιάπηδες

Ο μονίμως άρρωστος

Κάθε δεύτερη εβδομάδα, «δεν αισθάνεσαι καθόλου καλά». Έχεις προβάρει το ύφος ετοιμοθάνατου και όταν σηκώνεις το τηλέφωνο για να ενημερώσεις ξέρεις ακριβώς τι να πεις και πώς να το πεις.

Τι να δεις: How To Get Away With Murder

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

Έχεις κήλη στη μέση, έχεις αυχενικό, έχεις τενοντίτιδα, έχεις αλλεργικό άσθμα, πάσχεις από σύνδρομο ευερέσθητου εντέρου, έχεις ναυτία, έχεις ημικρανία, έχεις πάντα κάποιο πρόβλημα και κανείς δεν σε καταλαβαίνει, κανείς, ποτέ.

Τι να δεις: Ο Επιζών της Επόμενης Μέρας

Best of internet