Quantcast

Το Britannia φαίνεται να είναι πιο πολύ «Xena the Warrior» παρά «Game Of Thrones»

Πάντως το «μουπόλιτα μουπόλιτα» στα Κέλτικα είναι επαρκής λόγος για να δούμε τη νέα σειρά του Sky

Χρήστος Πρόεδρος

20 Ιανουαρίου 2018

Οι τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά big deal, αγαπητοί φίλοι και ακόμα περισσότερο, λίγες σειρές κατάφεραν να εξελιχθούν σε ένα τόσο μαζικό φαινόμενο, όσο το Game of Thrones. Αυτό μάλλον συνειδητοποίησε και το Βρετανικό κανάλι Sky, το οποίο έβαλε μπρος για την παραγωγή του Britannia, το οποίο πρόκειται και αυτό για μια τηλεοπτική σειρά εποχής με επικά σκηνικά και πλοκή, κάνοντας πολλούς να μιλάνε για το «νέο Game Of Thrones».

Το Britannia, το οποίο έκανε πρεμιέρα προχθές στις 18/1 στο Sky Atlantic στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο φαίνεται ότι προσπάθησε αρκετά προκειμένου να μην γίνει Game Of Thrones, αφού όπως βλέπουμε στο trailer, η όλη προσέγγιση και η ατμόσφαιρα έχει έντονα κωμικά στοιχεία με μια αυτοσαρκαστική διάθεση του ζανρ των επικών τηλεοπτικών show εποχής.

Η πλοκή της εν λόγω ιστορίας τοποθετείται χρονικά το 43 μ.Χ. και ακολουθεί τον ρωμαϊκό στρατό στην εκστρατεία του στην Μπριτάννια, όπου βρίσκονται οι Κέλτες. Στη Μπριτάννια κουμάντο κάνουν οι γυναίκες πολεμίστρες, ενώ υπάρχουν δρυΐδες οι οποίοι ελέγχουν τις υπερφυσικές δυνάμεις του κάτω κόσμου. Όλα αυτά βέβαια φαίνεται πως δεν παρουσιάζονται σαν μια απολύτως δραματική και σκληρή εξιστόρηση, αφού εάν το trailer είναι πράγματι ενδεικτικό για την υφή των επεισοδίων, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια σειρά που εξ’ αρχής έχει περιπαικτική διάθεση απέναντι στα κλισέ των επικών θεματικών.

Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο τηλεοπτικό σόου που αυτοσαρκάζεται πάνω στο ζανρ και τα επικά κλισέ έχουμε πολύ καιρό να δούμε. Ίσως μάλιστα από την αγαπημένη Ζήνα την Αμαζόνα, που μάλλον ακούσια μας είχε χαρίσει το «μουπόλιτα μουπόλιτα, κάληχαιρετά».

Το Britannia πάντως θα είναι διαθέσιμο και στο Amazon Prime λίγο αργότερα αυτόν τον χρόνο κι εμείς φανταζόμαστε ότι εάν το πάρει κανείς πολύ στα σοβαρά και το αντιμετωπίσει ως ένα υποκατάστατο του Game Of Thrones, τότε μάλλον θα βγει απογοητευμένος. Εάν από την άλλη ξεκινήσετε να το παρακολουθείτε περιμένοντας να δείτε κάτι καλύτερο από τη Ζήνα και τον Ηρακλή, τότε μάλλον θα βγείτε ασπροπρόσωποι.

Best of internet