Quantcast

Gunpowder: O Κιτ Χάρινγκτον φαίνεται πως αφήνει τον Τζον Σνόου για λίγο V for Vendetta

Στη μίνι σειρά του BBC θα προσπαθήσει να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Χρήστος Πρόεδρος

29 Αυγούστου 2017

Τη Δευτέρα, αμέσως μετά το τελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν Game of Thrones, το BBC one βρήκε το τέλειο timing για να πετάξει το πρώτο «τυράκι» μιας μίνι ιστορικής σειράς στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Kit Harrington, aka Jon Snow. Ο λόγος για το “Gunpowder”, η πλοκή του οποίου περιστρέφεται γύρω από τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605, ενώ ο Harrington θα υποδύεται τον Robert Catesby, έναν ευγενή που ήταν ηγετικό στέλεχος της παραπάνω απόπειρας.

Όπως διαβάζουμε στο Variety, η σειρά θα αποτελείται από τρία επεισόδια μόνο, ενώ μαζί με τον Harrington θα συμπρωταγωνιστεί και η Liv Tyler, η Anne Vaux και ο Tom Cullen. Η σειρά έρχεται να περιγράψει τις προσπάθειες ενός επαναστατικού πυρήνα Καθολικών κατά τον 17ο αιώνα ενάντια στην Προτεσταντική καταπίεση του βασιλειά Ιάκωβου Α’. Ο σκοπός ήταν να ανατινάξουν τη Βουλή των Λόρδων στις 5 Νοεμβρίου. Εάν όλο αυτό σας θυμίζει V for Vendetta, τότε μπράβο σας, αγαπητοί φίλοι, έχετε δίκιο. Άλλωστε ο V φορούσε μια μάσκα του Guy Fawkes, ενός από τους πρωτοστάτες της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, τον οποίο θα τον υποδυθεί ο Tom Cullen (Downton Abbey).

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα κάνει πρεμιέρα η μίνι σειρά του BBC one, αλλά το ντεμπούτο αναμένεται κάπου μέσα στο φθινόπωρο, οπότε μάλλον δεν θα χρειαστείτε και πολύ υπομονή για να δείτε αυτή τη Βρετανική σειρά σφηνάκι με τον Harrington να προσπαθεί ανεπιτυχώς μέσα σε τρία επεισόδια να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρει, έχει κερδίσει την προσοχή μας.

Best of internet