Quantcast

13 τηλεοπτικές σειρές που περιμένουμε for the winter is coming

Φέρτε το χειμώνα, το ‘χουμε

Χρήστος Πρόεδρος

28 Αυγούστου 2017

Σήμερα, την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου όπου μάλιστα έρχεται και το φινάλε του 7ου κύκλου του Game of Thrones, μαζί με την απόλυτη συνειδητοποίηση ότι winter is coming, λογικά θα έχετε και την ειλικρινή απορία του τι σκατά θα βλέπετε τις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχεται. Μην πανικοβάλλεστε, αγαπητοί φίλοι, μιας και ο πανικός δεν πρόκειται κάνει καθόλου πιο βιώσιμο το στερητικό σας σύνδρομο για μια καλή τηλεοπτική σειρά.

Ορίστε 13 σπαρταριστές προτάσεις τηλεοπτικών σειρών για να έχετε έναν παραπάνω λόγο να αποφύγετε αυτό το καφεδάκι που είχατε τάξει να πιείτε με τον παλιό συμμαθητή που πετύχατε στο περίπτερο.

WESTWORLD

Η υπερφιλόδοξη παραγωγή του HBO για την μεταφορά της ταινίας Westworld σε μια σειρά το 2016 μπορεί ίσως να απογοήτευσε τις εξωφρενικά υψηλές προσδοκίες των θεατών, αλλά παρ’ όλα αυτά το Westworld αποδείχθηκε μια αξιοπρεπέστατη και αρκετά περίπλοκη σειρά. Εάν δεν είχατε την τιμή να δείτε την πρώτη σεζόν η οποία βγήκε πέρυσι, τότε ένα γερό bingewatching θα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, όπου κρύος αέρας θα λυσσομανάει και η ανάγκη για λίγο HBO n chill θα θερίζει. Η νέα σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018 και μάλιστα προβλέπεται αρκούντως έντονη βίαιη, αν κρίνουμε από το τρεηλερ και το προμο υλικο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.

STRANGER THINGS

Τόσο καιρό είναι πιθανό να ξεγελούσατε την ανάγκη σας για νέα επεισόδια Stranger Things με επεισόδια Game of Thrones, ή ο,τιδήποτε άλλο. Γύρισε ο τροχός, αγαπητοί φίλοι, αν είστε ένας από τους πωρωμένους του Stranger Things τότε ήρθε η ώρα να ρεφάρετε, αφού ο νέος κύκλος Stranger Things βγαίνει τέλη Οκτωβρίου, οπότε θα παίξει η απόλυτη σκυταλοδρομία σειρών. Εάν πάλι δεν έχετε δει καθόλου Stranger Things, τότε σας ζηλεύουμε, δείτε το να τελειώνουμε με αυτό το αστείο.

ΤΗΕ ΟΑ

Όσο απροσδόκητα και χωρίς ίχνος προώθησης εμφανίστηκε στο ΝΕΤFLIX ξαφνικά το The OA, έτσι απροσδόκητα μάλλον θα εμφανιστεί και η δεύτερη σεζόν κάποια στιγμή στους επόμενους μήνες. Με λίγη διαφήμιση, το υπερφυσικό δράμα κατόρθωσε να προξενήσει σειρά αντικρουόμενων απόψεων, εικασιών και εξηγήσεων. Το “The OA” περιστρέφεται γύρω από την Prairie, μια νεαρή τυφλή γυναίκα που επιστρέφει σπίτι της μετά από 7 χρόνια μυστηριώδους εξαφάνισης. Πλέον όμως φαίνεται να έχει ανακτήσει την όρασή της και να αποκαλεί τον εαυτό της “OA”. Η επαναπροσαρμογή της είναι δύσκολη, ενώ κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να την κάνει να εκμυστηρευτεί τι ακριβώς της συνέβη. Μοναδική εξαίρεση φαίνονται να είναι τέσσερις έφηβοι και η καθηγήτριά τους που γίνονται μάρτυρες μίας απίστευτης ιστορίας. Αυτή η ιστορία αναμένεται να συνεχιστεί στη δεύτερη σεζόν, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά αν ακολουθηθεί το ίδιο μοτίβο θα μάθουμε για την πρεμιέρα της νέας σεζόν μόλις μια εβδομάδα πριν.

ALIAS GRACE

Το Westworld του HBO δεν θα είναι η μόνη μεταφορά ιστορίας της Margaret Atwood στη μικρή οθόνη για την τηλεοπτική σεζόν που έρχεται. Μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων βασισμένων στην ιστορία της καταδικασμένης για φόνο Grace Marks και στο μπεστ σέλλερ “Alias Grace”της Ατγουντ θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 3 Νοεμβρίου από το Netflix.

ARRESTED DEVELOPMENT

Η σειρά που έδειξε το δρόμο για πολλές άλλες χιουμοριστικές σειρές που χρησιμοποιούν το ύφος και το χιούμορ του Mockumentary επιστρέφει στις οθόνες μας μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, και κάπως έτσι οι Μπλουθς επιστρέφουν, μιας και όπως έχουν δηλώσει οι δημιουργοί της σειράς: “Νίωθαμε όλοι ότι έλειπαν από την τηλεόραση οι ιστορίες για μια ναρκισσιστική και ακατάληπτα συμπεριφερόμενη οικογένεια που ασχολείται με τον κατασκευαστικό κλάδο – και τις απεγνωσμένες καταχρήσεις εξουσίας” που φανταζόμαστε ότι σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ. Ήδη δημοσιεύτηκαν μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα για τα καινούρια επεισόδια.

ΒLACK MIRROR

Το Black Mirror επιστρέφει και ας μην ξέρουμε ακριβώς πότε, τουλάχιστον ξέρουμε ότι επιστρέφει για την τέταρτη σεζόν του με έξι επεισόδια. Εμείς πάντως το περιμένουμε (έντονα) γύρω στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

YOUNG SHELDON

Σωστά υποψιαστήκατε, πρόκειται για τον νεαρό Σέλντον Κούπερ και όλα τα αυτιστικού τύπου οσιντί του στην παιδική του ηλικία. Αν σας άρεσε το Big Bang Theory, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα εκτιμήσετε και αυτή τη σειρά, στην οποία μάλιστα θα υπάρχει και αφήγηση από τον ενήλικο Sheldon, τον Τζιμ Πάρσονς. Η πρεμιέρα της σειράς έχει οριστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.

VIKINGS

Αν είστε πρεζάκι του Game of Thrones τότε το Vikings είναι το υγρό μπαταρίας που θα ρουφούσατε ένα απεγνωσμένο βράδυ του Αυγούστου. Ακούγεται ιδαίετερα ζωφερό και ανατριχιαστικό, οπότε μάλλον αδικεί την κατα τ’ άλλα αξιοπρεπή σειρά του History Channel, η οποία επιστρέφει με την 5η σεζόν της στις 29 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2017.

RICK AND MORTY

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Rick and Morty βρίσκεται ήδη στην 3η σεζόν του και έχουν απομείνει να προβληθούν ακόμη τέσσερα επεισόδια. Ωστόσο αξίζει μια θέση στη λίστα με τις πιο αναμενόμενες σειρές, γιατί αυτός ο κύκλος επεισοδίων της τριπαρισμένης σειράς του adult swim έχει κερδίσει την προσοχή και τις εντυπώσεις από πολύ κόσμο. Τα επεισόδια παίζουν και στο NETFLIX με μια εβδομάδα καθυστέρηση, οπότε κάπου στα μέσα του Οκτωβρίου θα έχουν προβληθεί όλα. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα, ειδικά εάν δεν θέλετε να κάνετε ναρκωτικά αλλά ζηλεύετε την ψυχότροπη δράση τους.

MR ROBOT

5 αντί για 4 θα είναι τελικά οι σεζόν του Mr Robot, ο οποίος όσο περνούν τα επεισόδια φαίνεται να βυθίζεται περισσότερο στην παράνοια, ενώ η σειρά ολόκληρη μοιάζει να τσαλαβουτάει σιγά σιγά στην ποζεριά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μεγάλη αναμονή για την επερχόμενη τρίτη σεζόν του Mr Robot, η πρεμιέρα της οποίας αναμένεται στις 11 Οκτωβρίου του 2017, και εδώ είναι όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για αυτήν.

BETTER CALL SAUL

H Spinoff σειρά από το σύμπαν του Breaking Bad, η οποία αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι σκηνοθεσίας αλλά και στην οποία χορταίνουμε και τρομερές ερμηνείες, επιστρέφει μέσα στο 2018 για άλλα 10 επεισόδια. Αναμένεται να δούμε εάν η ιστορία θα συνεχίσει και για άλλο ένα χρόνο, αλλά ούτως ή άλλως περιμένουμε την ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρεμίερας του τέταρτου κύκλου.

QUACKS

Εντάξει, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια από τις πιο αναμενόμενες σειρές, αλλά το Quacks έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές εβδομάδες στο BBC Two και το μαύρο βρετανικό χιούμορ, το μπόλικο αίμα και ο πιο quirky τρόπος που παρουσιάζει μια παρόμοια φάση με αυτή που βλέπαμε στο the Knick σίγουρα μας κεντρίζει την προσοχή. Στο Quacks παρατηρούμε με Βρετανικό γκρανγκινιολικό χιούμορ τα πρώτα βήματα της χειρουργικής, με μπόλικο αίμα, πολλούς θανάτους και μάλλον ελάχιστες επιτυχημένες επεμβάσεις. Σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες σας για αίμα όταν σας πιάσει το στερητικό του GoT.

HANDMAID’S TALE

Aν δεν σας αρέσουν τα sci-fi είστε στο λάθος άρθρο, ή μάλλον είστε στο σωστό άρθρο για να σας αλλάξουμε γνώμη. Έχετε πέντε λεπτά να μιλήσουμε για το σωτήρα μας, τις δυστοπικές ιστορίες μυθοπλασίας;  Δε θα χρειαστούν κάν πέντε, βασικά, ενώ το πιο πιθανό είναι κάποιος γνωστός σας να σας έχει μιλήσει ήδη για το Handmaid’s Tale. Η άγνοια, η ιδεοληψία και το μίσος κερδάνε για άλλη μια φορά στην ανθρωπότητα και στις ΗΠΑ εγκαθιδρύεται ένα απολυταρχικό πατριαρχικό θεοκρατικό καθεστώς. Οι γυναίκες έχουν μια πολύ συγκεκριμένη θέση και λειτουργία στο νέο σύστημα.  H υπογεννετικότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή της αναπαραγωγής του νέου συστήματος, οπότε για να σώσουν οι πραξικοπηματίες τη χώρα, φυλακίζουν τις λιγοστές πλέον γόνιμες γυναίκες που δεν ανήκουν στην υψηλή τάξη που ελέγχει την χώρα και τις αναγκάζουν να βιάζονται από τους αφέντες τους με σκοπό την τεκνοποίηση.

Το Handmaid’s Tale θα επιστρέψει για μια δεύτερη σεζόν μέσα στο 2018, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ωστόσο μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο, μιας και θα πρέπει να γραφτεί από το μηδέν η συνέχεια της ιστορίας της Atwood.

ΤOP OF THE LAKE

Eάν η Elisabeth Moss δεν σας είναι αρκετή στο Handmaid’s Tale και ο οργανισμός σας ζητάει ακόμα περισσότερη μέχρι να βγεί ο επόμενος κύκλος Handmaid’s Tale, τότε θα ανακουφιστείτε ιδιαιτέρως όταν δείτε τη δεύτερη σεζόν του Top Of The Lake, η οποία μας μεταφέρει τέσσερα χρόνια μετά το ανατρεπτικό τέλος του 1ου κύκλου στην Αυστραλία, όπου η ντετέκτιβ Ρόμπιν Γκρίφιν προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της. Όταν η σορός μιας νεαρής Ασιάτισσας εμφανίζεται στην παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, η Ρόμπιν ξεκινά πάλι την έρευνα, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιο είναι πραγματικά το νεκρό κορίτσι. Μέσα από την έρευνα, η Ρόμπιν οδηγείται στον υπόκοσμο και πιο κοντά σε δικές της προσωπικές ανακαλύψεις. Στο καστ έχουμε και Νικόλ Κίντμαν στο ρόλο της Τζούλια, μιας μητέρας που βλέπει την κόρη της να κινδυνεύει λόγω του συντρόφου της. Τα πρώτα επεισόδια της σεζόν έχουν ήδη κυκλοφορήσει, οπότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να τα δείτε.

 

 

Best of internet