Quantcast

EΣΥ θα μπορούσες να κάτσεις στο σιδερένιο θρόνο του Game of Thrones;

Ή θα πέθαινες στο πρώτο κιόλας επεισόδιο

Χαίρετε αγαπητοί φίλοι. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε πως κάποια στιγμή στο 2019 η πρεμιέρα του 8ου κύκλου Game of Thrones θα παίξει στις οθόνες μας. Μέχρι να ξημερώσει εκείνη η Άγια μέρα, μπορείτε να κάνετε 3 πράγματα: 1. να ξαναδείτε και τους 7 κύκλους για ένα μικρό φρεσκαρισματάκι 2. Να παίξετε το παρακάτω Choose Your Own Adventure το οποίο φτιάξαμε για να δείτε ποια θα ήταν η μοίρα σας στο ζοφερό κόσμο του George R.R. Martin 3. Και τα δύο παραπάνω (όχι ταυτόχρονα – θα μπερδευτείτε). Για πάμε λοιπόν…

Είναι μια συνηθισμένη μέρα, σ’ένα συνηθισμένο χωριό του Γουέστερος. Ξυπνάς. Αποφασίζεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον πιο συνηθισμένο τρόπο για έναν συνηθισμένο κάτοικο του Γουέστερος, οπότε το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι

Πεθαίνεις. Την άλλη μέρα κυκλοφορούν εκατοντάδες βιντεάκια με οργισμένες/έκπληκτες αντιδράσεις τηλεθεατών για τον θάνατό σου.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο πατέρας σου τρώει πρωινό στην τραπεζαρία. Τον καρφώνεις στο μάτι με ένα μαχαίρι. Πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει στον πόνο. «ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ;» σε ρωτάει

Στο πορνείο της Ρονίλ τα ελάχιστα χρήματά σου σου εξασφαλίζουν μισή ώρα με

Συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μέλος κάποιου σημαντικού οίκου, αλλά ένας φτωχομπινεδιάρης σταυλίτης σε ένα κωλοχώρι του Βορά το οποίο αλλάζει χέρια μεταξύ ασήμαντων τσάτσων του Μπόλτον, οπότε το πρωινό σου περιλαμβάνει βραστό νερό στο οποίο βουτάς μερικά μουχλιασμένα άχυρα.

«Ποιου οίκου βρε ηλίθιο;» σου λέει «που για 12 γενεές φτυαρίζουμε σκατά αλόγων ;» Συνειδητοποιείς ότι ο «οίκος σου» είναι μια παράγκα σε ένα κωλοχώρι του Βορά το οποίο αλλάζει χέρια μεταξύ ασήμαντων τσάτσων του Μπόλτον.

«Τι έγινε εδώ;» η μικρή σου αδερφή μπαίνει στο δωμάτιο και αντικρύζει τον πατέρα της μέσα στα αίματα.

Ένα γλυκούτσικο κουνελάκι με υπέροχα γούνινα αυτάκια ροζ μυτούλα και απαλό άσπρο τρίχωμα μπαίνει στο δωμάτιο και σου πεταρίζει τα βλέφαρα.

Οι αποτρόπαιες πράξεις σου μπορούν να έχουν μόνο μία κατάληξη: Να παντρευτείς τη Σάνσα. Και όντως το σύμπαν του Game Of Thrones συνομοτεί σαν κάποιος σαδιστής Κοέλιο για να σε παντρέψει με την κοκκινομάλλα με τον μεγαλύτερο μαλακομαγνήτη στην ιστορία των μαλακομαγνητών.
Καλά στέφανα!

Προφανώς και το κουνελάκι σε δαγκώνει στην καρωτίδα και πεθαίνεις. Έλα τώρα, μη μου πεις ότι δεν το περίμενες!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η ζωή σου κυλά όπως για τους περισσότερους κακομοίρηδες του Westeros. Φτυαρίζεις σκατά μέχρι κάποιοι να λεηλατήσουν το χωριό σου και να σε κάψουν ζωντανό.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

«Έλα ρε συ δεν είναι αστεία αυτά» σου λέει ο πατέρας σου αγκομαχώντας

Όλα πάνε καλά, η παρεξήγηση ξεχνιέται και ζείτε μια ήσυχη οικογενειακή ζωή στο χωριό μέχρι τον επόμενο χειμώνα που πεθαίνουν όλοι από πανούκλα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Περπατάς ανέμελα στον δρόμο όταν ξαφνικά σε σταματάει ένας ψηλός άντρας με μισοκαμμένο πρόσωπο. «Δώσε μου τα &$&%@ λεφτά σου παλιο#$^». Φαίνεται ιδιαίτερα τρομακτικός.

Αίματα γεμίζουν τη μύτη σου και φτύνεις μερικά δόντια μετά από μια απροσδόκητη μπούφλα του τρομακτικού άντρα που τώρα σε κυνηγάει με το σπαθί του γύρω γύρω από ένα δέντρο.

Ο άντρας παίρνει τα χρήματα, σε ευχαριστεί εκ μέρους της αδερφότητας χωρίς λάβαρα, σου βρίζει λίγο τη μανούλα και φεύγει προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Καλή επιλογή» λέει ένας ξανθός άντρας με κόκκινη δερμάτινη πανοπλία/τζακετ μηχανής που βγαίνει φτιάχνοντας τα βρακιά του πίσω από έναν θάμνο. «Αυτός ήταν ο Hound! Θα σε έκανε κομματάκια αν δεν του τα’δινες»«Χρειαζόμαστε έξυπνους και ικανούς ανθρώπους σαν κι εσένα να υπερασπιστούν τη βασίλισσα Σέρσεϊ,» λέει καθώς τον ακολουθεί μια τεραστίων διαστάσεων νταρντάνα που φτιάχνει την πανοπλία της και μόλις βγήκε κι αυτή πίσω από τον ίδιο θάμνο. «Το ίδιο κι εμείς για να υπερασπιστούν τον βασιλιά του Βορά Τζον Σνόου!» σου λέει.

Η αναφορά στη λέξη «βουνό» φαίνεται να εξοργίζει τον μισοψημένο άντρα που σε κυνηγάει με μεγαλύτερη μανία.

Ο άντρας εξοργίζεται τόσο με τις αναφορές στη λέξη βουνό που σε κάνει χίλια κομμάτια με το σπαθί του. Η ιστορία δεν θα γράψει ποτέ κάτι για σένα, άσημο θύμα του Hound. TO TΕΛΟΣ

H αναφορά στη λέξη «φωτιά» δείχνει να τρομάζει τον γιγαντόσωμο ληστή με το καμμένο πρόσωπο.

Ο άντρας φεύγει έντρομος προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Καλή επιλογή» λέει ένας ξανθός άντρας με κόκκινη δερμάτινη πανοπλία/τζακετ μηχανής που βγαίνει φτιάχνοντας τα βρακιά του πίσω από έναν θάμνο. «Αυτός ήταν ο Hound! Αν δεν ανέφερες τη λέξη φωτιά, θα σε είχε κάνει κομματάκια τώρα!»«Χρειαζόμαστε έξυπνους και ικανούς ανθρώπους σαν κι εσένα να υπερασπιστούν τη βασίλισσα Σέρσεϊ,» λέει καθώς τον ακολουθεί μια τεραστίων διαστάσεων νταρντάνα που φτιάχνει την πανοπλία της και μόλις βγήκε κι αυτή πίσω από τον ίδιο θάμνο. «Το ίδιο κι εμείς για να υπερασπιστούν τον βασιλιά του Βορά Τζον Σνόου!» σου λέει εκείνη.

Το όνομά μου είναι Jamie Lannister σου λέει χαϊδεύοντας το σε-κάθε-σεζόν-και-πιο-τρεντυ μαλλί του με το χρυσό του χέρι.

«To όνομά μου είναι Brienne of Tarth» σου λέει η γιγαντόσωμη γυναίκα. «Προστάτιδα του Βασιλιά Ρένλυ Μπαράθεον και της Λαίδης Κάτελυν Σταρκ!»

Ο Τζέιμι ετοιμάζεται να τραβήξει το σπαθί του όταν η τεραστίων διαστάσεων ντουλαπογυναίκα τον σταματάει. «Μ’άρέσει το θάρρος σου! Εγώ είμαι η Μπριεν του Ταρθ.»

Ο Τζέιμι σκάει στα γέλια καθώς η Μπριέν γίνεται κατακόκκινη από θυμό. «Λοιπόν,» σου λέει. «Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις. Ή με το στέμμα ή με τους σφετεριστές. Ποιον θα ακολουθήσεις;»

Ο Τζέιμι και η Μπριέν ανταλλάσουν ένα καυτό γλωσσόφιλο και αποχαιρετιούνται. Μετά από μέρες κουραστικού ταξιδιού φτάνεις στο Winterfell. H Brienne σε οδηγεί στην αίθουσα ακροάσεων όπου συναντάς τον Τζον Σνόου. Σε καλωσορίζει με το ίδιο ύφος που θα είχε είτε σε μισούσε θανάσιμα είτε ήσουν ο καλύτερός του φίλος. «Το σπαθί μου στην υπηρεσία σου βασιλιά του Βορρά. Μια απορία μόνο έχω αν μου επιτρέπεις.»Ο Τζον Σνόου σου κάνει νεύμα να συνεχίσεις

Σύντομα το ΠΑΣΟΚ σαρώνει στις εκλογές. Ο Αντρέας κάθεται στον σιδηρούν θρόνο και σε βολεύει κι εσένα σε μια θεσούλα στο citadel.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Καθώς κάνεις αχαλίνωτο σεξ βρίσκεις μια καλή ευκαιρία να

Αφού τελειώνει η τελείως αχρείαστη σκηνή σεξ επιστρέφεις χαρωπά στο σπίτι σου όταν στο δρόμο σε σταματάει ένας ψηλός άντρας με μισοκαμμένο πρόσωπο. «Δώσε μου τα &$&%@ λεφτά σου παλιο#$^». Φαίνεται ιδιαίτερα τρομακτικός.

Ο Τζέιμι και η Μπριέν ανταλλάσουν ένα καυτό γλωσσόφιλο και αποχαιρετιούνται. Μετά από μέρες κουραστικού ταξιδιού φτάνεις στο King’s Landing. Η πόρτα του Red Keep ανοίγει και ο Τζέιμι σε οδηγεί μπροστά στη βασίλισσα Σέρσεϊ. «Τι μου κουβάλησες εδώ πάλι;» ρωτάει η μαυροφορεμένη βασίλισσα τον αδερφό της.

Γιατί δεν το θες το κεφαλάκι σου; Το προτιμάς σε παλούκι έξω από το Red Keep για κάποιο λόγο; Ε, λοιπόν τα κατάφερες πολύ καλά. Αν ο σκοπός σου ήταν να γίνεις μέρος του ντεκορασιόν του παλατιού, μόλις κέρδισες το παιχνίδι.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η Σέρσεϊ σηκώνεται από τον θρόνο και κάνει μερικά βήματα μπροστά. «Το μούλικο του Σταρκ και η Βουγιούκλω η Ταργκάρυεν ετοιμάζουν ντου με δράκους. Τι θα κάνουμε;»

«Μ’αρέσεις εσύ!» σου λέει η Σέρσεϊ. «Σε χρίζω επίσημο μέλος του Queensguard»

«ΑΑΑΑΑΑΧ! ΩΡΑΙΑΑΑΑΑ!» λες καθώς απλώνεις τα ποδαράκια σου και κάθεσαι αναπαυτικά αναπαυτικά πάνω στις λιωμένες λάμες των σπαθιών του σιδηρούν θρόνου. Όλη η αίθουσα του θρόνου σε κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΚΕΡΔΙΣΕΣ! Κατάφερες να κάτσεις στο Iron Throne! Λίγα λεπτάκια αργότερα βέβαια το κεφάλι σου με το σώμα σου αποκτούν σχέση από απόσταση, αλλά τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι ΝΙΚΗΣΕΣ!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

«ΑΑΑΑΑΑΧ! ΩΡΑΙΑΑΑΑΑ!» λες καθώς απλώνεις τα ποδαράκια σου και κάθεσαι αναπαυτικά αναπαυτικά πάνω στις λιωμένες λάμες των σπαθιών του σιδηρούν θρόνου. Όλη η αίθουσα του θρόνου σε κοιτάζει με γουρλωμένα μάτια. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΚΕΡΔΙΣΕΣ! Κατάφερες να κάτσεις στο Iron Throne! Λίγα λεπτάκια αργότερα βέβαια το κεφάλι σου με το σώμα σου αποκτούν σχέση από απόσταση, αλλά τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι ΝΙΚΗΣΕΣ!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

«Αρκεί να νικήσεις σε μονομαχία τον φίλο μου από εδώ για να πάρεις τη θέση του» σου λέει και χτυπάει την χρυσή πανοπλία ενός τερατουργήματος 2 μέτρων που σε κοιτάζει μέσα από το κράνος του με πύρινα μάτια και βγάζει το σπαθί από τη θήκη του.

Το χιούμορ σου και οι αναφορές σου σε παλιά παιδικά των 90s δεν εκτιμόνται ιδιαίτερα από το απέθαντο κτήνος που σου κάνει το κεφάλι πολτό με τα δάχτυλά του.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο θάνατος έχει μαλακώσει τη σκληρή καρδιά του «Βουνού» που μπορεί να μη μιλάει, αλλά με τη μόνη διεθνή γλώσσα, τη γλώσσα της αγάπης, σου δίνει μια σφιχτή αγκαλιά για να σε ευχαριστήσει για τα νέα που του έφερες. Τόσο σφιχτή που κάνει τα κόκαλά σου θρύψαλα. Τι γλυκούλι!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Το Βουνό-ζόμπι πιάνει το σπαθάκι σου στα χέρια και το δένει κόμπο.

Το δράμα σου συγκινεί ιδιαίτερα το απέθαντο ανοσιούργημα το οποίο για να νιώσεις καλύτερα σου χαρίζει τη στολή του και έτσι χρίζεσαι και επίσημα μέλος του Queensguard. Η στολή πέφτει λίγο μεγάλη, αλλά θα κάνεις ένα μαζεματάκι αργότερα. «Βασίλισσα! 3 δράκοι κι ένας τεράστιος στρατός είναι έξω από τις πύλες!» φωνάζει ένα τσιράκι των Λάννιστερ. «Λοιπόν νέο μέλος…τι προτείνεις να κάνουμε;» σε ρωτάει η Βασίλισσα

Το παστελάκι εντελώς τυχαία πετυχαίνει κάποια ραφή που κράταγε το Φρανκενβουνό στη θέση του και το τερατούργημα αρχίζει να πέφτει κάτω σε κομμάτια. Τα κατάφερες! Είσαι πλέον μέλος του Queensguard. Ο Jamie σε κοιτάει όλο υπερηφάνια. Η Σέρσεϊ όχι τόσο. «Βασίλισσα! 3 δράκοι κι ένας τεράστιος στρατός είναι έξω από τις πύλες!» φωνάζει ένα τσιράκι των Λάννιστερ. «Λοιπόν νέο μέλος…τι προτείνεις να κάνουμε;» σε ρωτάει η Βασίλισσα

Όλοι ακολουθούν την συμβουλή σου (για κάποιο λόγο) Σύντομα η πόλη τυλίγεται στις φλόγες κι η νέα Βασίλισσα Νταενέρυς Ταργκάρυεν πετάει το καρβουνιασμένο κουφάρι σου σε κάποιο χαντάκι.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Κι όντως έτσι έγινε. Βρίσκεις ευκαιρία να κάτσεις για λίγο στο θρόνο όταν λείπουν όλοι και να κερδίσεις το παιχνίδι. Μια σύντομη χαρά που τελειώνει άδοξα όταν σε καρβουνιάζει ένα από τα pets της Καλίσι λίγες ώρες μετά.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΝΙΚΗΣΕΣ!

Τα φρύδια του Τζον Σνόου παίρνουν μια κλίση 1 μοίρας προς τα κάτω που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα οργισμένος, αλλά πριν προλάβει να μιλήσει, η Daenerys Targaryne προσγειώνεται στον περίβολο του Winterfell καβάλα σε έναν δράκο. Άλλοι δυο δράκοι προσγειώνονται δίπλα της καθώς ο τεράστιος στρατός της απλώνεται γύρω από το φρούριο.

«Αδερφάκι μου δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω! Τρέχα γρήγορα, πάμε να καβαλήσουμε τους δράκους και να καταλάβουμε το King’s Landing γιατί έχουμε μόνο 7 επεισόδια αυτή τη σεζόν» φωνάζει στον Τζον καθώς την κοιτάει απορρημένος.

«Δεν μου ακούγεται τόσο καλή ιδέα μεγαλειότατε» παρεμβαίνει ο Littlefinger. «Άκου τον, μέχρι τώρα μου’χει δώσει τις καλύτερες συμβουλές» συμφωνεί και η Σάνσα. «Εσύ τι λες τελείως άγνωστε χωρικέ που μόλις με προσέβαλλες και δεν ξέρω τίποτα για σένα, αλλά θα κάνουμε ό,τι πεις;» σε ρωτάει ο Τζον.

Ο Τζον Σνόου καβαλάει τον δεύτερο δράκο, τον Rhaegal, ο οποίος τον δέχεται χωρίς αντιδράσεις. Όλοι αναφωνούν με χαρά, οι προφητείες βγαίνουν αληθινές και ο Τζον καταλαβαίνει ποια είναι η καταγωγή του. Ποιος όμως είναι ο τρίτος Ταργκάρυεν που θα καβαλήσει τον Viserion;Οι παρατηρητές κάνουν χώρο, καθώς ο Tyrion Lannister, πλησιάζει τον δράκο. Ο δράκος δεν αντιδρά. Είναι δυνατόν; O Ιmp απόγονος της θρυλικής δυναστείας των Targaryen;

Ο Τζον Σνόου δυσανασχετεί κι αυτό φαίνεται από την παντελή έλλειψη αλλαγής έκφρασης στο πρόσωπό του. Παρόλα αυτά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να σου πει όχι. Πετάτε μαζί ως το King’s Landing. Σύντομα η μάχη ξεκινά.

Ο δράκος σε κάνει μπάρμπεκιου. Τελικά δεν ήσουν ποτέ νόθος απόγονος της δυναστείας των Targaryen όπως νόμιζες. Ήσουν απλά ένας σταυλίτης σε ένα κωλοχώρι. Ποιος θα το φανταζόταν;

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Και πράγματι κάθεστε στα αυγά σας καθώς η Daenerys πάει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Σύντομα όλο το Westeros γίνεται τροφή για White Walkers. Οι White Walkers κυβερνούν καταπληκτικά και ακολουθεί μια μακρά περίοδος ειρήνης και ευημερίας που ονομάζεται χρυσός αιώνας του Ice King. Μπορεί να μην κέρδισες το παιχνίδι αλλά οι πράξεις σου βοήθησαν να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία του Game Of Thrones.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Δεν έχει καμία σημασία τι κάνεις, είσαι απλά ένα πιόνι στον πόλεμο των 5 βασιλιάδων. Σύντομα το King’s Landing πέφτει στα χέρια των Targaryen. Ο Τζον διοικεί τον Βορρά και η Νταενέρυς τον Νότο. Εσύ καθαρίζεις σκατά στον σταύλο όπως πάντα, αλλά αυτή τη φορά για άλλο βασιλιά. Μια μέρα, στο πίσω μέρος του παλατιού, βλέπεις δυο χαμάληδες να πετάνε τον Σιδηρούν Θρόνο. Η Νταενέρυς έκανε ανακαίνιση και πέταξε αυτό το παλιόπραγμα για να πάρει στη θέση του μια αναπαυτική πολυθρονίτσα.

56 Συγχαρητήρια! Κατάφερες να κάτσεις στον Σιδηρούν Θρόνο! Κέρδισες!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Έχασες!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Best of internet