Quantcast

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν απαντά στα τηλέφωνα της Σουηδικής Ακαδημίας για να παραλάβει το Νόμπελ του

Μα γιατί δε βγαίνει στο τηλέφωνο ο κύριος Ντίλαν

LUBEN CREW

17 Οκτωβρίου 2016

bob-dylan-1300x630__artist-large

Όπως όλοι μάθατε κατά πάσα πιθανότητα, ο Bob Dylan κέρδισε το Nobel Λογοτεχνίας του 2016 “επειδή δημιούργησε νέες εκφράσεις ποίησης μέσα στη μεγάλη παράδοση του Αμερικάνικου τραγουδιού”.

Το πρωτόκολλο για τα Nobel λέει λοιπόν πως στις 10 Δεκεμβρίου, όλοι όσοι κέρδισαν ένα βραβείο Nobel είναι προσκεκλημένοι στην Τελετή Απονομής Βραβείων Nobel στη Στοκχόλμη όπου πίνουν κάνα ποτάκι και παίρνουν τα σχετικά συμπράγκαλα: το μετάλλιο και το δίπλωμα Nobel και ένα έγγραφο από το Βασιλιά της Σουηδίας που επιβεβαιώνει το βραβείο. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα όμως, είναι αν ο Dylan θα παρευρεθεί, καθώς σύμφωνα με τον Guardian, δεν έχει απαντήσει ούτε στα τηλέφωνα ούτε στα e-mail της επιτροπής Nobel της Σουηδικής Ακαδημίας.

17th Annual Critics' Choice Movie Awards - Show

Η Μόνιμη Γραμματέας της επιτροπής Sara Danius δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας:

«Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτε. Έχω πάρει τηλέφωνα και έστειλα e-mail στον κοντινότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ φιλικές απαντήσεις. Για την ώρα, αυτά είναι σίγουρα αρκετά.»

Παρά τη σιωπή του, η Darius είπε πως δεν ανησυχεί καθόλου και πως πιστεύει ότι θα εμφανιστεί. Ανεξάρτητα από το αν θα παρευρεθεί στη Στοκχόλμη, η Sara Darius επίσης επιβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση το Nobel Λογοτεχνίας θα συνεχίσει να ανήκει στον Dylan:

«Αν δε θέλει να έρθει, δε θα έρθει. Θα είναι μια μεγάλη γιορτή όπως και να’χει η τιμή ανήκει σε αυτόν.»

Πέρα από το ίδιο το βραβείο, τεράστια αξία έχουν και οι δηλώσεις άλλων μεγάλων καλλιτεχνών για το βραβείο του Bob Dylan. Ο Tom Waits έδωσε τα συγχαρητήριά του δηλώνοντας πως «Καμιά φωνή δεν είναι σπουδαιότερη» ενώ ο Leonard Cohen είπε πως το να δίνεις το βραβείο Nobel στο Dylan είναι «σα να καρφιτσώνεις ένα μετάλλιο στο Όρος Everest επειδή είναι το υψηλότερο βουνό.»

 

 

Best of internet