Quantcast

Blade Runner 2: Νέες φωτογραφίες και τίτλος για την πολυαναμενόμενη συνέχεια (PHOTO)

Στις αίθουσες των Οκτώβριο του 2017 το φιλόδοξο project του Denis Villeneuve

LUBEN CREW

7 Οκτωβρίου 2016

Όπως υποθέτουμε πως πως γνωρίζετε, το θρυλικό sci-fi/noir Βlade Runner που βασίζεται στο επίσης θρυλικό μυθιστόρημα του Philip K. Dick “Do Androids Dream Of Electric Sheep?” επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη το 2017. Ο βετεράνος και σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας Ridley Scott παραχωρεί τη θέση του στον ταλαντούχο Denis Villeneuve, που μας κέρδισε με ταινίες όπως το Prisoners και το Enemy.

Σε αντίθεση με τον Scott, o Harrison Ford θα συμμετέχει στο καστ. Το οποίο καστ θα περιλαμβάνει και τους Ryan Gosling, Robin Wright, Dave Bautista, MacKenzie Davis και Jared Leto.

Blade-Runner-2-City-EW-Concept-Art

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο υπογράφεται από το σεναριογράφο του αυθεντικού Βlade Runner Hampton Fancher και τον Dave Green (που συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου για το επερχόμενο  Alien: Covenant το οποίο σκηνοθετεί ο Ridley Scott) είναι ακόμη επτασφράγιστο μυστικό. Σε κάθε περίπτωση, ένα πολύ βασικό στοιχείο για το setting της επερχόμενης ταινίας μπορείτε να πάρετε από τον τίτλο της, που ανακοινώθηκε επίσημα από τους παραγωγούς Warner Bros. Pictures και Alcon Entertainment: Blade Runner 2049, όπως επίσης και μερικές φωτογραφίες με τους ηθοποιούς της ταινίας να τσιλάρουν κάνοντας διάλειμμα από τα γυρίσματα:

blade-runner-2049-cast-director

Σε ότι αφορά το timeline της ταινίας, το αυθεντικό Blade Runner διαδραματιζόταν στο έτος 2019 (τελικά το 2019 μάλλον δε θα μοιάζει με αυτό που φαντάζονταν οι συντελεστές της ταινίας), με τον τίτλο του sequel να υποδηλώνει πως θα λαμβάνει χώρα 30 χρόνια στο μέλλον, σαν συνέχεια των γεγονότων της πρώτης ταινίας. To artwork που έχει κυκλοφορήσει μάλλον μας λέει ότι και η νέα ταινία θα παίζει στην ίδια φουτουριστική/noir αισθητική, αν και ο Villeneuve έχει δηλώσει πως η ταινία θα έχει το δικό της χαρακτήρας.

Ο πρωταγωνιστής σχεδόν σίγουρα θα είναι ο αγνώστων εντός ταινίας στοιχείων, Ryan Gosling. Το καστ πάντως, είναι αρκετά πλούσιο, ακόμη κι αν σας τη σπάει ο Gosling.

Blade Runner Sequel (2017) Concept Art

Τα sequel αυτών των ταινιών είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό που μας κάνει να είμαστε σχετικά αισιόδοξοι είναι πως ο ίδιος ο Villeneuve έχει δηλώσει πως όσο καλό κι αν βγει, το Blade Runner 2049 θα είναι αδύνατον να αγγίξει τον προκάτοχο του, ένα μνημειώδες αριστούργημα της επιστημονικής φαντασίας που δεν έχει χάσει τίποτε από τη δόξα του μέχρι και σήμερα.

Ο ίδιος όμως είναι ένα εξαιρετικός σκηνοθέτης, η επερχόμενη ταινία του Arrival (για την οποία γράψαμε εδώ) είναι από τα πιο αναμενόμενα φιλμ στο sci-fi αυτή τη στιγμή (κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα), οπότε μπορούμε να ελπίζουμε και πως και μέτριο να βγει, θα είναι κάτι αξιοπρεπές. Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε.

 

Best of internet