Quantcast

Ο Robert Plant των Led Zeppelin θα συμμετάσχει σε tour για την υποστήριξη των προσφύγων

Το Lampedusa Tour θα λάβει χώρα αυτό το μήνα στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή πολλών rock και folk καλλιτεχνών

THE NEWSROOM

2 Οκτωβρίου 2016

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία μουσικών για το προσφυγικό θα συμμετέχει ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant, μαζί με άλλους καλλιτέχνες από το χώρο της rock και της αμερικανικής folk μουσικής. Το “Lampedusa Tour” είναι μια σειρά συναυλιών που θα δοθούν στις ΗΠΑ με τα έσοδα να διατίθενται για την οικονομική στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούν πολιτικό άσυλο σε ξένη χώρα.

Robert-Plant-Net-Worth

Ο frontman των Led Zeppelin δηλώνει σχετικά:

Όταν παρακολουθώ τις ειδήσεις και βλέπω ανθρώπους από αυτά τα μέρη να εκτοπίζονται από το μίσος και την αδιαφορία, ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν εμένα κι εσένα. Το μόνο που θέλουν είναι να ζήσουν ειρηνικά και να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν έχοντας αγάπη, τροφή και μόρφωση.

lampedusa-admat

Ο Plant θα εμφανιστεί σε περισσότερα από τα μισά live του tour, στα οποία δε θα παίξει πάνω από 2 ή 3 τραγούδια. Στο lineup συμμετέχουν επίσης μουσικοί όπως η Emmylou Harris, ο Steve Earle, ο Buddy Miller, οι Milk Carton Kids και η Patty Griffin. Στο ίδιο μήκος κύματος με το Robert Plant κινούνται και οι δηλώσεις της τελευταίας:

Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές ανάγκες και εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ρεαλιστικό τρόπο. Βασίζεται σε μία ιδέα του Ρόμπερτ Πλαντ, που ελπίζω οτι θα λειτουργήσει για καλό σκοπό. Θέλω η φωνή μου, μαζί με τις φωνές των φίλων μου να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν τα απαραίτητηα στη ζωή τους, να τα αποκτήσουν.

kids

Οι διοργανωτές και το lineup του Lampedusa Tour μπορεί να μην αντιμετωπίζουν, όπως δηλώνουν, το προσφυγικό ζήτημα από πολιτική αλλά από ανθρωπιστική πλευρά, αλλά ακόμα και έτσι παίρνουν θέση. Και αφήνουν και ένα πολιτικό στίγμα, είτε το θέλουν είτε όχι.

Best of internet