Quantcast

Χριστέ μου: Στα νέα βιβλία θρησκευτικών του Φίλη θα διδάσκονται Ριάννα και Αλκίνοος

Τα θρησκευτικά δε θα τα αλλάξεις τα θρησκευτικά

Τσαγκ

22 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμφωνα με άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, το μάθημα των θρησκευτικών εκσυγχρονίζεται και προστίθενται σε αυτό πλούσιο υλικό από ταινίες και ντοκιμαντέρ, θέματα από την τέχνη από την αναγέννηση έως το σήμερα, σκίτσα και γελοιογραφίες άλλα και σύγχρονα τραγούδια από Αλκίνοο Ιωαννίδη μέχρι και Ριάννα.

Εκτός από το “Πάτερ ημών” τα παιδιά θα διδάσκονται και την προσευχή στον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό αλλά και την ινδιάνικη προσευχή.

Από την πλευρά του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέλη του σημειώνουν στον «Ε.Τ.» ότι πρόκειται για άνοιγμα του μαθήματος με έμφαση στην Ορθοδοξία αλλά και τη θρησκευτική ετερότητα. «Δεν μπορεί να γίνεται μάθημα με εκπαιδευτικά μοντέλα του ’50», σχολιάζουν.

 

14393410_10157607132385089_1858564211_o

 

Προφανώς και στην Πανελληνία Ένωση Θεολόγων έχουν ξενερώσει και κατηγορούν το νέο αναμορφωμένο των θρησκευτικών ότι περιέχει ένα συνονθύλευμα πληροφοριών για έξι θρησκείες και τρία δόγματα που μόνο παρανόηση και σύγχυση μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές.

Για την προσθήκη μουσικής στο μάθημα ο πρόεδρος της ΠΕΘ, Κωνσταντίνος Σπαλιώρας σημειώνει:

«Ο κ. Φίλης επιχειρηματολογούσε ότι τα Θρησκευτικά είναι η ώρα του παιδιού. Τώρα με τις νέες οδηγίες, θα είναι ακόμα χειρότερα»

Η άποψη της εκκλησιάς φυσικά δεν απέχει και πάρα πολύ από την ΠΕΘ, μετά τη συνάντηση του με τους θεολόγους, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  δήλωσε:

Επειδή διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας

 

Όσο και αν θα θέλαμε να δούμε τα παιδιά να παιανίζουν Ριάννα και Αλκίνοο στο μάθημα των θρησκευτικών, δεν το πολύ βλέπουμε να συμβαίνει.

 

RIHANNA

Best of internet