Quantcast

Narcos: Η αιματοβαμμένη ιστορία του βασιλιά της κοκαΐνης Pablo Escobar

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΛΙΚΙ για όλη την οικογένεια (αν είναι όλοι άνω των 18)

Τσαγκ

21 Σεπτεμβρίου 2016

 

narcos2

Μέτα την απογοήτευση του δεύτερου κύκλου του True Detective, ήρθε το Netflix με το Narcos να βάλει τα πράγματα στην σωστή (αστυνομική) σειρά.

Το Narcos πραγματεύεται την ιστορία του Πάμπλο, που από ένα χαμίνι στις φτωχογειτονιές του Μεντεγίν κατάφερε να γίνει ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο και της διχασμένης προσωπικότητας του, που ακροβατούσε μεταξύ του αγαπούλη στοργικού πατέρα και του κτηνώδους businessman- serial killer.

narcos-11

Η σειρά είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Pablo Escobar ή El Patron για τους φίλους, αρχηγό του Κολομβιανού καρτέλ του Μεντεγίν και μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών που πέρασε από τον πλανήτη. Καταφέρνει και συμπυκνώνει μέσα σε 2 seasonς, με 20 μονόωρα επεισόδια, άπειρους τόνους λευκής σκόνης, αμέτρητους φόνους ενόχων και μη (μιλάμε για εκατόμβες νεκρών), λεφτά που αγγίζουν επίπεδα Αρτέμη Σώρρα, διεφθαρμένους μπάτσους και πολιτικούς, που θα έκαναν ακόμα και τον Άκη να κοκκινίσει, μπόλικο σεξ και φυσικά Αμερικάνους πράκτορες που πίνουν ξίδια, κυνηγάνε τους κακούς και δεν πάνε ποτέ by the book.

XMsVhhp

Για να μην πολυλογούμε, την σειρά διανθίζουν όλα τα κλισέ ψιψιψόνια που “νοστιμίζουν” όλες τις καλές γκανγκστερο-ταινίες και πώς θα γινόταν να λείπουν, όταν η ιστορία της σειράς έχει να κάνει με τον μεγαλύτερο μεγαλέμπορο κοκαΐνης που έχει υπάρξει; Όλα αυτά διαδραματίζονται, με φόντο την ταραγμένη Κολομβία των 90ς, στα σοκάκια του Μεντεγίν , που κατά την διάρκεια της “βασιλείας” του Εσκομπάρ, θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, στις τροπικές ζούγκλες με τα εργαστήρια κόκας και τις βιλάρες του Πάμπλο.

μπαζούκα

Οι δημιουργοί της σειράς και οι σεναριογράφοι, Chris Brancato, Carlos Bernard and Doug Miro καταφέρνουν, μέσα από τον ορυμαγδό βίας που μαστίζει την Κολομβία την εποχή του Πάμπλο Εσκομπάρ, να ψυχογραφήσουν τέλεια όσους τον περιβάλλουν, από την οικογένεια του και τους μαχαιροβγάλτες δολοφόνους του (sicarios) μέχρι τους διώκτες του από την άλλη πλευρά, Αμερικάνους Ναρκόμπατσους, δύστυχους Κολομβιανούς κομπαρσο-μπάτσους και τους ισχυρούς εχθρούς του από τα αντίπαλα καρτέλ.

41472

Το χαρμάνι ναρκοεμπορίου, βίας και πολιτικής είναι σωστά ανακατεμένο, ώστε να μην αφήσει, ούτε τους οπαδούς της δράσης, ούτε τους οπαδούς των πολιτικών θρίλερ, παραπονεμένους. Μεγάλο ατού της σειράς είναι ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος ηθοποιός Wagner Moura, που αναγκάστηκε να πάρει σχεδόν 20 κιλά για τον ρόλο, ο οποίος καταφέρνει να αποδώσει την γκροτέσκα προσωπικότητα και όχι σαν μια γραφική καρικατούρα με μπάκα και μουστάκι, αλλά με όλη την τραγικότητα που της αρμόζει. Παρότι λοιπόν δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις το τέλος, το ταξίδι είναι τόσο “εθιστικό” που δεν θα θες να τελειώσει.

Τουτέστιν ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΛΙΚΙ για όλη την οικογένεια (που είναι άνω των 18)

Best of internet