Quantcast

Ο πρώτος γάμος μεταξύ Πασταφαριανών στον κόσμο έγινε σήμερα στην Νέα Ζηλανδία

Χαρμόσυνα νέα από το νότιο ημισφαίριο

Τσαγκ

18 Απριλίου 2016

Ο πρώτος γάμος Πασταφαριανών, πιο συγκεκριμένα μεταξύ ενός Βρετανού και μιας Νεοζηλανδής έγινε πάνω σε ένα πειρατικό καράβι στην Νέα Ζηλανδία. Οι Πασταφάριαν ανήκουν στην εκκλησία του Μπτάμενου Μακαρονοτέρατος, την οποία αναγνωρίζει κανονικά η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και έχει το νόμιμο δικαίωμα να κάνει τελετές.

4917

Η εκκλησία του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος  – που ιδρύθηκε στην Αμερική με σκοπό να τρολλάρει τους Αμερικάνους θρησκόληπτους – πιστεύει σε έναν θεό που αποτελείται από μακαρόνια και κεφτεδάκια και είναι ισότιμος με όλους τους άλλους υπάρχοντες θεούς. Το μόνο δόγμα της εκκλησίας είναι το ότι δεν πιστεύει σε κανένα δόγμα.

2000px-FSM_Logo.svg

Το ζευγάρι  είναι μαζί 4 χρόνια και ο μόνος λόγος  που παντρεύτηκαν είναι ότι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του ότι ο γάμος των Πασταφαριανών ήταν νόμιμος στην Νέα Ζηλανδία και θα ήταν γαμώ να κάνουν κάτι το διαφορετικό.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε ντυμένο με πειρατικές στολές, αντάλλαξαν βέρες φτιαγμένες από μακαρόνια και ορκίστηκαν ότι πάντα θα αλατίζουν τα μακαρόνια τους (ό,τι και να σημαίνει αυτό).

https://www.youtube.com/watch?v=sqkyjn6LR5A

Αυτό που ήθελαν να περάσουν οι νεόνυμφοι με τον κάπως πιο εκκεντρικό γάμο τους ήταν ότι δεν χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο τελετουργικό ούτε κάποια θρησκεία για να επισημοποιήσει την σχέση σου με κάποιον που αγαπάς.

Ο γάμος κόστισε περίπου 1800 ευρώ και στο δείπνο σέρβιραν φυσικά μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και κεφτεδάκια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από 12 ζευγάρια αναμένεται να παντρευτούν από την εκκλησία του πασταφαριανισμού μέσα στους επόμενους μήνες.

 

 

Best of internet