Quantcast

Ποιος Ντικάπριο; Μετά από 6 υποψηφιότητες, ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε κερδίζει το Όσκαρ (VIDEO)

Πήρε το Όσκαρ σε ηλικία 87 χρονών

LUBEN CREW

29 Φεβρουαρίου 2016

Στην χθεσινή απονομή των βραβείων Oscar όλοι κρατούσαν την ανάσα τους για να δουν εάν θα πάρει επιτέλους Όσκαρ ο Λεονάρντο Ντικάπριο. Ο Ντικάπριο πήρε το Όσκαρ και τα memes δικαιώθηκαν για άλλη μια φορά.

Αλλά η μεγαλύτερη οσκαρική δικαίωση δεν πήγε στον Ντικάπριο, αλλά στον Ennio Morricone, τον 87χρονο Ιταλό  θ ρ υ λ ι κ ο  μουσικοσυνθέτη, ο οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία του Ταραντίνο “The Hateful Eight”.

 

CELEBRITY OCCASION DRESSES

 

Ο Ένιο Μορικόνε, ο οποίος έχει γράψει τα πλέον επικά και εμβληματικά κινηματογραφικά soundtrack σε ταινίες western -και όχι μόνο-, μέχρι τώρα είχε κερδίσει 6 BAFTA, 4 Grammys, 3 Χρυσές Σφαίρες και ήταν 6 φορές υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης μουσικής, ενώ το 2007 η Ακαδημία του έδωσε τιμητικό βραβείο για το σύνολο του έργου του.

 

Ο Μορικόνε είναι αυτός που έχει γράψει το soundtrack:

 

O Μορικόνε δεν είχε κερδίσει όσκαρ για κάποιο συγκεκριμένο έργο του. Μέχρι χθες. Γιατί το φετινό Όσκαρ καλύτερης μουσικής πήγε στον Ένιο Μορικόνε για τη μουσική που έγραψε στο Hateful Eight του Ταραντίνο. O Tαραντίνο έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν μουσική του Μορικόνε σε ταινίες του, αλλά στο Hateful Eight ήταν η πρώτη φορά που ο Μορικόνε συνέθεσε μουσική με σκοπό να παίξει σε ταινία του Ταραντίνο.

 

Σε ηλικία 87 χρονών, ο Μορικόνε επιτέλους σηκώνει το Όσκαρ και δίνει έναν ευχαριστήριο λόγο στα Ιταλικά, με έναν διερμηνέα που μεταφράζει σε άπταιστα ιταλοαγγλικά τις ευχαριστείες του Μορρικόνε.

https://www.youtube.com/watch?v=x1ihPensP6g

 

 

Μπονασέρα Ένιο. Γράτσιε για όλα.

Best of internet