Quantcast
ORIGINALS

Κωστοπουλιάδα: Mια μικρή αναδρομή στο έργο του αρχιμανδρίτη της πασοκογκλαμουριάς

Μια πανηγυρική ανασκόπηση με αφορμή την επιστροφή του Πέτρου στην ελληνική τηλεόραση


Τσαγκ · 5 Φεβρουαρίου 2016

Όπως διαβάζουμε, ο Πέτρος Κωστόπουλος επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ένα πάντρεμα δηλαδή των δύο αγαπημένων μας πραγμάτων σε αυτή τη ζωή. Μια είδηση χαρμόσυνη σαν αφροδίσιο νόσημα. Αυτός είναι ο Πέτρος:

ImageHandler

Eμείς λοιπόν για χάρη του βουτάμε σε μια σκουληκότρυπα και βγαίνουμε σε μια, όχι και τόσο μακρινή εποχή. Μια εποχή που το γκλίτερ έρεε ποτάμι, η Μύκονος ήταν η πρωτεύουσα του παγκόσμιου γκλάμουρ, ο Άκης αγόραζε υποβρύχια σαν ποικιλίες με κρεατικά και γενικά η φάση θύμιζε (δηλαδή πολύ θα το ήθελε) ψευτοχαϊλίκι ‘murican style διαποτισμένο με ολίγη από trademark βαλκανική κουτοπονηριά.

0410

Αδιαμφισβήτητος “γκουρού” αυτής της “χρυσής εποχής” του Χρηματιστηρίου και της ντόλτσε βίτα με διακοποδάνειο, πιο σκληρός από τους σκληρούς και πιο μοχθηρός απο τους μοχθηρούς, ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος. Γέννημα θρέμμα του πράσινου ήλιου, με τις κατάλληλες σπουδές και πάνω από όλα τις κατάλληλες πολιτικές γνωριμίες (ήταν κολλητάρι του Κώστα Λαλιώτη) ξεκίνησε το 1987 από το περιοδικό ΚΛΙΚ που γρήγορα θα αναρριχηθεί πρώτο σε πωλήσεις περιοδικό έντυπο στην Ελλάδα.

Klik_Ad
Το 1995 ιδρύει την Ιμάκο, εκδοτικός κοωλοσσός για την εποχή – ένας στόλος πολιτισμού με πλειάδα από lifestyle έντυπα και ισάριθμους σκύλοlifestyle ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ναυαρχίδα των εκδόσεων του Κωστόπουλου ήταν το περιοδικό NITRO το οποίο από το 1996 μέχρι το 2012 που σταμάτησε η έκδοση του έβγαλε 195 τεύχη (never in the right order). Ήταν κυρίως έτσι:

mpalatsinou-gumni4

Αργότερα, έτσι:

Nitro165_cover

To NITRO θα πατήσει πάνω στην εικονική ευημερία της εποχής και θα αμπαλάρει το προϊόν σαν ένα cool εναλλακτικό lifestyle, χτισμένο σχεδόν αποκλειστικά στο ιερό πατριωτικό τρίγωνο: Βυζιά, Γκαφρά και Χαϊλίκι.

Όπως γίνεται με όλες τις αυτοκρατορίες έτσι και η κατάρρευση του ομίλου ΙΜΑΚΟ ήρθε όταν τελείωσαν τα φράγκα, όταν τα Cayenne άρχιζαν να γεμίζουν τις μάντρες και τα σκυλάδικα να ανοίγουν μόνο Παρασκευές και Σάββατα. Το οριστικό τέλος έρχεται το 2012 με την κρίση στα ντουζένια της, όταν το ΝΙΤRO, η ελληνική βίβλος του lifestyle και των σιλικονάτων βυζιών σίγησε για πάντα.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν πίσω στον χρόνο βλέποντας τι προμόταρε σα νεοελληνικό πρότυπο ζωής ο παντοδύναμος τότε Κωστόπουλος μέσα από τα εξώφυλλα του Nitro.

assets_LARGE_t_420_54034484

Ιούνιος 2011. Όταν πλέον ήταν πολύ αργά για αυτογνωσία.

NITRO MAGAZINE

Ιούνιος 2003. Η λεζάντα “Φαινόμενο Κοκκίνου, κάτω από το στήθος της δε πιάνει το κινητό” είναι ένα μνημείο στο WTF.

NITRO MAGAZINE (4)

Ιούλιος 2003. Όταν οι τίτλοι γράφονταν κάπως έτσι: “Το αιδοίο , ένα αφιέρωμα στο πιο διάσημο ρυμουλκό της ανθρωπότητας “. Eπίσης ένας “Οδηγός για να ζήσεις σαν εκατομμυριούχος χωρίς μία”. Ίσως να του χρειάστηκε πιο μετά.

nitro114-cover

Απρίλιος 2005. ” Έλληνας jackass” και από κάτω συνέντευξη Τζίμη Πανούση, η ειρωνεία πιάνει λέβελ 200.

Nitro0410a

Απρίλιος 2010. Ο Σπύρος Ρέβης δηλώνει “Θα βάλω την Ελληνίδα Τσιτσιολίνα στην Βουλή-” δυστυχώς τον πρόλαβαν τα μνημόνια και το φάμπιουλους φαλίρισε.

cover_176

Ιούνιος 2010. Βυζιά, λεφτά και η μεσουρανούσα Τζούλια Αλεξανδράτου που δηλώνει “Είμαι μεγάλη πόρνη ε, και ;”. Από την άλλη, “Εναλλακτικό φτηνό fun που ΑΛΗΘΕΙΑ αξίζει .” Αξίζει, το είπε το ΝΙΤRO (μη μας περάσουν και για τίποτα πτωχούς).

nitro 082010

Αύγουστος 2010: “Πλαστική κώλου, άντρας συντάκτης το κάνει και μετά γράφει” δυστυχώς στο Luben δεν έχουμε τόσο μεγάλο budget για τέτοιου είδους -πρώτα ζεις και μετά γράφεις- ρεπορτάζ.

Μπορεί πλέον η όλη φάση του – Περνάμε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω – να έχει ξεθυμάνει. Όμως απ’ό,τι φαίνεται, πάρα τα τεράστια χρέη που άφησε πίσω του ο Κωστόπουλος, O ίδιος δυστυχώς συνεχίζει ακόμα να επιπλέει στα απόνερα μιας εποχής που βούλιαξε στα χρέη όπως και πολλοί από αυτούς που την δημιούργησαν. Σαν τους μισθούς των εργαζόμενων της Ίμακο που μπιστόλιασε.

petros-kostopoulos-1

Είναι αυτό που λένε, ψόφο δεν έχει.

Best of internet