Quantcast

Θεία λειτουργία με headbanging: H πιο metal εκκλησία του κόσμου βρίσκεται στο Rio De Janeiro (VIDEO)

Rotting Christ δεν ξέρουμε αν θα παίζει βέβαια

LUBEN CREW

22 Ιανουαρίου 2016

Σε αυτή την εκκλησία του δόγματος των Ευαγγελιστών, που βρίσκεται στην καρδιά της κακόφημης φαβέλας Mare στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχουν μια αρκετά διαφορετική ιδέα για το τι είναι η θεία λειτουργία.

Η Εκκλησία με όνομα Metanoia (μετάνοια προφανώς) συνοδεύει τις θρησκευτικές της τελετές με heavy metal. Με τη διακόσμηση να αποτελείται από νεκροκεφαλές και σταυρούς, οι πιστοί το ζουν και παίζουν και συναυλίες σε μια θεία λειτουργία που τα μέλη της αναζητούν το θεό μέσω της μουσικής.

3751

Η Metanoia κάποτε θεωρούνταν συνδεδεμένη με τον πόλεμο συμμοριών που ήταν η μάστιγα της περιοχής. Η εκκλησία λειτουργούσε σαν ένας ασφαλής χώρος για το στρατό της Βραζιλίας, που ήθελε ένα καταφύγιο καθώς έδινε μάχη με τα καρτέλ ναρκωτικών που δρούσαν μέσα και στα πέριξ της φαβέλας. H περιοχή θεωρείται τόσο κακόφημη που είχε τεθεί υπό κατοχή (!) από το στρατό της Βραζιλίας.

woman-chair

Όπως και να’χει, μέσα στην εκκλησία, πάνω στην Αγία Τράπεζα βρίσκεται ένα κρανίο κατσίκας τρυπημένο από ένα μαχαίρι, και πίσω από ένα τεράστιο πανό γράφει “Jesus Christ is Lord of the Underground.”

Το μήνυμα το εξηγεί ο ιδρυτής της εκκλησίας, πάστορας  Enok Galvão: “Εδώ στο υπόγειο, με το δικό μας τρόπο, καλωσορίζουμε το Θεό μέσα στις καρδιές μας.” δηλώνει ο πάστορας με τα τατουάζ στο ποιμνίο του, που σηκώνει τη γροθιά του ψηλά και αναφωνεί, “Δόξα σοι ο Κύριος”.

Σας φαίνονται κουφά όλα αυτά; Δείτε το βίντεο:

Αγιασθήτω το heavy metal

 

Best of internet