Quantcast

6 “ενήλικα” καρτούν που αξίζει να τσεκάρεις αν σου αρέσουν οι Simpsons και το South Park

Κινούμενα σχέδια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις κανονικές σειρές

Γιάννης Βάντσος

25 Οκτωβρίου 2014

Τα χρυσά χρόνια που γέμιζες μια γαβάθα δημητριακά και περνούσες τα πρωινά του σαββατοκύριακου βλέποντας πόκεμον, στρουμφάκια και γιου-γκι-ο, ανήκουν δυστυχώς για τους περισσότερους στο παρελθόν. Μεγαλώνοντας όμως, τα “παιδικά” βρίσκουν τους αντικαταστάτες τους στα ενήλικα καρτούν, με τα δημητριακά να μετατρέπονται σε πατατάκια και τον καφέ σε μπύρα. Το θετικό σε αυτήν τη μετάβαση είναι ότι τα adult cartoons έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, με κάποια από αυτά να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες γνωστές κωμικές σειρές.

 

Bob’s Burgers

tumblr_static_doasfips

Μια σταθερή αξία των τελευταίων χρόνων που δεν έχει προβληθεί όσο θα ‘πρεπε είναι το Bob’s Burgers που πλαισιώνει κάθε Κυριακή το Family Guy και τους Simpsons στην Αμερική. Η σειρά διαδραματίζεται κατά βάση στο ομώνυμο μπεργκεράδικο, το οποίο ανήκει σε μια από τις (όπως αποδείχτηκε τελικά) καλύτερες τηλεοπτικές οικογένειες.

Ένα μπεργκεράδικο το οποίο, παρά τα νόστιμα μπέργκερς, έχει μια τάση να οδηγείται συχνά στην καταστροφή με απολαυστικές συνέπειες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως από άλλες σειρές τέτοιου είδους είναι ο αυτοσχεδιασμός των ηθοποιών ανάμεσα στους διαλόγους κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης που προσφέρει διαμαντάκια πολλές φορές, καθώς επίσης και οι χαρακτήρες που γίνονται άμεσα αγαπητοί.

 

Axe Cop

meip-UIk88U.market_maxres

Βασισμένο στο ομώνυμο webcomic που δημιουργήθηκε από τον Ethan Nicolle και τον πεντάχρονο, τότε, αδελφό του, το Axe Cop είναι μια οπτασία φαντασίας δοσμένη σε δεκάλεπτα επεισόδια που ποτέ δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα εξελιχθούν, έχοντας τυπικά ως υπόθεση πως ο Axe Cop (του οποίου τη φωνή χαρίζει ο Νικ Όφερμαν) είναι ένας αφοσιωμένος αστυνομικός που έχει σαν στόχο να σκοτώσει όποιον εγκληματία βρεθεί στο δρόμο του. Από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της περσινής χρονιάς.

 

BoJack Horseman

bojack-horseman-exclusive-trailer-debut_bghe

Μιλώντας για μεγάλες εκπλήξεις, ο BoJack Horseman ήταν η αντίστοιχη φετινή. Η πρώτη animation σειρά του Netflix απέσπασε θετικές κριτικές (δικαίως) και αγαπήθηκε από το κοινό αμέσως.

Η σειρά αφορά τον Μπότζακ, έναν ηθοποιό (που τυχαίνει να είναι άλογο) ο οποίος έκανε μεγάλη επιτυχία στα 90s μέσα από ένα σίτκομ που καθόρισε την καριέρα του. Και με το καθόρισε, εννοώ πως πλέον είναι ένας ξεχασμένος γκρινιάρης αλκοολικός που προσπαθεί μάταια να γράψει τη βιογραφία του. Από τις καλύτερες φετινές κωμικές σειρές που αξίζει σίγουρα από όλους μια ματιά.

 

Ugly Americans

Randall, Leonard, Mark, Callie, Twayne and Grimes (from left)

Το Ugly Americans εστιάζει γύρω από το Μαρκ Λίλλυ, έναν κοινωνικό λειτουργό που ζει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα της Νέας Υόρκης, η οποία κατοικείται κατά βάση από τέρατα. Η κοινωνική ζωή του Μαρκ αποτελείται από τον συγκάτοκο του, Ράνταλ, ο οποίος είναι ένα ζόμπι/αποτυχημένος εραστής, το δαίμονα-αφεντικό του, Τουέιν, το συνάδελφο-μάγο Λέοναρντ και την κοπέλα του, που είναι η κόρη του σατανά, ενώ παράλληλα σε κάθε επεισόδιο προσπαθεί να εστιάσει στην επανένταξη του κάθε τέρατος που υποκύπτει στη βοήθεια του.

 

Drawn Together

comedy_central_drawn-together

Περνώντας σε πιο κατεστραμμένο χιούμορ, το Drawn Together δίνει καινούριο ορισμό στην καφρίλα, με μια catchy όμως “υπόθεση” καθώς αφορά ένα ριαλιτυ α λα Big Brother, στο οποίο συμμετέχουν ένας σούπερ-ήρωας, μια πριγκίπισσα της Disney, μια παρωδία του Μπομπ Σφουγγαράκη, μια πρώην τραγουδίστρια συγκροτήματος, μια υπέρβαρη αλκοολική Μπέτυ Μπουπ, ένας ομοφυλόφιλος Link από το Legend of Zelda, ένα γουρούνι που θυμίζει κάτι από σεξομανή Πόρκυ Πιγκ και ο Λινγκ-Λινγκ, μια εναλλακτική εκδοχή του Πίκατσου.

Η σειρά κράτησε για 3 σεζόν και αφότου κόπηκε, επέστρεψε το 2010 με το “The Drawn Together Movie: The Movie!” που έδωσε ένα ικανοποιητικό κλείσιμο.

 

Gravity Falls

Main_characters_of_Gravity_Falls

Κλείνοντας, έμεινε για το τέλος η πιο έξυπνα αθώα σειρά της λίστας που προβάλλεται από το κανάλι της Ντίσνεϊ. Το Gravity Falls είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να διασκεδάσει τους ενήλικες εξίσου με τους μικρούς, καθώς έχει πινελιές από καθαρά ενήλικο χιούμορ, που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές από νεαρότερες ηλικίες.

Ο Ντίπερ και η Μεΐμπελ επισκέπτονται το θείο τους στο μαγευτικό μέρος που ονομάζεται Gravity Falls, για να περάσουν το καλοκαίρι τους εκεί. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι οτι σιγά σιγά εμπλέκονται σε έναν κόσμο που το υπερφυσικό γίνεται σχεδόν κανονικό, γνωρίζοντας τέρατα και ιστορίες που αποτελούν κομμάτι μιας μεγαλύτερης μυθολογίας που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της σειράς. Ιδανικό για μαραθώνιο και catch up, μιας και 12 μήνες μετά το season finale, ξεκίνησε επιτέλους να προβάλλεται η δεύτερη σεζόν.
 

Best of internet