Quantcast

Superhero Shows: Χωράνε οι υπερήρωες στη μικρή οθόνη;

Τα κανάλια είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν υπερδυνάμεις και πριν το “Gotham” – όχι πάντα με επιτυχία

Αναστασία Γεωργάκη

20 Οκτωβρίου 2014

Με το πολυσυζητημένο “Gotham” να συνεχίζει να παίρνει ανάμικτες κριτικές, ένα από τα μεγάλα τηλεοπτικά ερωτήματα παραμένει ανοιχτό: μήπως η τηλεόραση παραείναι μικρή για να χωρέσει μια καλή σειρά με υπερήρωες; Για να το απαντήσουμε, θυμόμαστε όλες τις παρόμοιες απόπειρες του παρελθόντος και πώς κατέληξε η καθεμία:

 
 

Smallville

Smallville (1)

Το καλό με το Smallville είναι ότι σίγουρα όλοι το έχουμε δει κάποια στιγμή στη ζωή μας, όπως με όλες τις σειρές που πρόβαλλε το Star τα μεσημεροαπογεύματα εκείνα του Σαββάτου. Το κακό είναι ότι είχε τον ατελείωτο και πόσο ενδιαφέρον χαρακτήρας μπορεί να είναι μετά από ένα σημείο ένας Κλαρκ Κεντ που δεν είναι καν ακόμα ολοκληρωμένος Superman;

Βέβαια, η σειρά το συνειδητοποίησε πριν γίνει αναπόφευκτα κακή και έτσι άρχισε να μας πλαισιώνει τον Κλαρκ με άλλους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είτε από το άμεσο περιβάλλον του Superman είτε από το ευρύτερο σύμπαν της DC (βλ. Όλιβερ Κουίν).

 
 

Arrow

ol1

Και μιας και είπα Όλιβερ Κουίν, ας περάσουμε στο “Arrow”, την σειρά που μας έκανε να πιστέψουμε για λίγο στα θαύματα, μιας και δεν γίνεται να είναι στ’ αλήθεια παραγωγή του CW, του μεγαλύτερου εργοστασίου teen σαπουνιών των τελευταίων χρόνων.

Το “Arrow” είναι ο Όλιβερ Κουίν και ο δρόμος του από πλουσιόπαιδο που ναυάγησε σε τιμωρό και σταδιακά στον ήρωα της Starling City. Μπορεί να άργησε λίγο να βρει το ρυθμό του, με το πρώτο μισό της πρώτης σεζόν να είναι αρκετά generic, όμως από τότε που πήρε φόρα έχει τον ασταμάτητο. Με την τρίτη σεζόν που ξεκίνησε μόλις πριν δυο βδομάδες φτάνουμε πιο κοντά από ποτέ στον Green Arrow των panel, ενώ απ’ τους καινούριους χαρακτήρες φαίνεται πως το δημιουργικό team έχει για μια ακόμα σεζόν ενδιαφέροντα σχέδια. Arrow, η σειρά που απ’ ότι φαίνεται θα καταφέρει να κάνει τον Μπράντον Ρουθ αξιοπρεπή υπερήρωα.

 
 

Lois and Clark

LoisClark

Και μιλώντας για Μπράντον Ρουθ φυσικά θυμόμαστε την τρομερά κρύα κι αδιάφορη εκείνη επιστροφή του Superman – μια ακόμα μεταφορά του υπερήρωα απ’ τον Κρύπτον. Αρκετό ρομαντσοπεριτύλιγμα μαζί με τα γνωστά κακά εφέ της δεκαετίας του 90, όμως οι 4 σεζόν του ήταν αρκετά διασκεδαστικές για την εποχή και σίγουρα καλύτερες από διάφορες σοβαροφανείς κινηματογραφικές μεταφορές.

 
 

Heroes

heroes_0

Φεύγουμε λίγο από τους superheroes για να πάμε στους Heroes (λυπάμαι ειλικρινά για αυτό το λογοπαίγνιο). Μπορεί σαν σειρά να ήταν άνιση, αλλά όταν ήταν καλή, ήταν πραγματικά υπέροχη. Save the cheerleader, save the world.

 
 

Wonder Woman

Wonder-Woman-Lynda-Carter

Τιμητική αναφορά στη σειρά με την πιο πιστή (και μοναδική έως τώρα) απεικόνιση της Νταϊάνα Πρινς που με το λάσο της αλήθειας της και την κοκκινομπλέ στολή φέρνει στη ζωή την αγαπημένη Αμαζόνα της DC. Το θλιβερό γεγονός της έλλειψης μιας ταινίας Wonder Woman φαίνεται ότι πρόκειται να διορθωθεί σύντομα από την Warner Bros, όμως μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα, κρατάμε μικρό καλάθι.

 
 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

One Season Wonders
Τo Twin Peaks Επιστρεφει
Walking Dead season 5 Premiere
Cliffhangers: τα φινάλε τηλεοπτικών σειρών που μας άφησαν με την απορία

Best of internet